Tihomir Komljenović novi direktor Radija Križevci

Foto: ŠK Ivan Dvoržak; arhiv kž.info

Na prošli četvrtak održanoj izvanrednoj skupštini Radija Križevci donesene su odluke o razrješenju dosadašnjeg v.d. direktora Maurizija Novosela te imenovanju Tihomira Komljenovića za novog direktora Radija Križevci. Uz prihvaćanje šestomjesečnog izvješća za prošlu godinu, najavljeno je skorašnje održavanje redovne skupštine i razrada detaljnog modela razrješavanja milijunskih dugova utvrđenih nezavisnom revizijom, odnosno dubinskim snimanjem financijskog stanja Grada Križevaca i svih poduzeća u kojima Grad ima udio, a koje je naručio križevački gradonačelnik Mario Rajn po preuzimanju dužnosti još u lipnju prošle godine.

Prema podacima Agencije za elektroničke medije, vlasnička struktura poduzeća Radio Križevci d.o.o. je sljedeća: Grad Križevci 40.8%, Mladen Švaco 34.8%, vlastiti udjeli 10.0%, Općina Sveti Petar Orehovec 8.0% te Općina Sveti Ivan Žabno 6.4%. Bivši v.d. direktora Maurizio Novosel je još 30. prosinca 2016. potpisao novi devetogodišnji ugovor o koncesiji za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija na području grada Križevaca. Iako je tijekom prošle godine RKŽ poslovao s dobiti, to nije dostatno za prevelike obveze i kamate koje financijski opterećuju jedinog križevačkog radijskog nakladnika s gradskom koncesijom.

– Od novog direktora se očekuje povećanje prihoda i da krene odmah u razgovore o upravljanju dugovima. Vlasnici očekuju da se u narednih mjesec-dva definitivno iskristalizira dug prema Poreznoj upravi te da se vidi koliko treba svježeg kapitala. U načelu smo složni da bi taj kapital trebalo preusmjeriti u modernizaciju opreme, istaknuo je križevački gradonačelnik Mario Rajn, kao predstavnik pojedinačno najvećeg suvlasnika. Iako su očekivali, napominje, još nisu dobili pisani izvještaj Porezne uprave o obavljenom nadzoru.

O novom direktoru Komljenoviću Rajn je istaknuo da su se u ovom trenutku vodili mišlju da im treba pouzdana osoba koja neće financijski zlouporabiti situaciju, a istovremeno ima razumijevanje da treba privući nešto novih oglašivača te koja će moći vjerodostojno razgovarati s dužnicima o reprogramu dugova. Navedimo da je Komljenović i član gradskog Odbora za zdravstvo, socijalnu skrb i treću životnu dob, jednog od desetak radnih tijela Gradskog vijeća Grada Križevaca u aktualnom mandatu.

Novi direktor Komljenović izjavio nam je da za sada treba vremena dok se ne upozna s cijelom situacijom te je ujedno izrazio zahvalnost gradonačelniku Rajnu i suvlasnicima križevačkog radija na ukazanom povjerenju.
– Svjestan sam problema i teške situacije u kojoj se nalazi Radio, koja iziskuje hitno djelovanje na svim poljima. Molim slušatelje Radija Križevci koji očekuju hitne promjene da se malo strpe, jer treba vremena za promjenu programske sheme i moderniziranje tehnike.

Komljenović je inače rođeni Križevčanin gdje i danas živi s obitelji, dugogodišnji je šahist i višestruki nositelj naslova prvaka Križevaca u šahu te aktivan član Šahovskog kluba Tomislav-Goran iz Svetog Ivana Žabna. Profesionalno je bio prodajni menadžer medicinskih proizvoda za središnju Hrvatsku u jednom velikom poduzeću, a ima i desetogodišnje iskustvo kao vanjski suradnik, urednik i voditelj radijskih emisija različite tematike, dijelom iz područja zdravlja.

Možda vam se svidi
  Subscribe  
Obavijesti me o
Nitro Biber
Nitro Biber

E neka se i to dogodilo!
Ne slusam RKZ ali se,nazalost,sjecam beskrajne kolicine kuruze koja je tukla iz tranzistora u radionici u mojoj prvoj firmi,pa u drugoj,jos gore.
To je bilo prije puno godina,sad novi direktor ima priliku,sto ne znaci i mogucnost,da to promjeni.Kako god,ja mu zelim puno uspjeha.

Rade
Rade

Čestitam g. Komljenoviću izbor za direktora RKž, s kojim sam dugo sarađivao. Dobro znam popularnog Kombija, želim mu sve najbolje u novom poslu!

Sio
Sio
Gospodine Belani Ako se o nečemu piše onda se mora znati što je točno. Temeljni kapital društva je 50.000,00 kn. Pogledaj u registar Trgovačkog suda u Varaždinu. Na Grad Križevci otpada 20.400, 00 kn. Prije je bilo 15.400,00, Valjak im je prijašnjih godina u stupio 5.000,00kn. Ako se želiš baviti istraživačkim novinarstvom napiši o tome kako im je Radnik d. d. u to vrijeme direktor Radnika gos. Knok i istovremeno predsjednik Skupštine Radio Križevci d. o. o., ovršio poslovni prostor. Piši o tome kako ih je Radnik d. d. a kasnije i predsjednik Radnika, gos. Habijanec doveo Radio tu gdje… Više »
Sio
Sio

Štovani Gospodine Hvoje Belani!
Ako si spreman za raspravu. Drage volje.
Neka građani grada Križevci saznaju koga su izabrali za Gradonačelnika.

kaja
kaja
Baš se i ne mogu pohvaliti, da redovito slušam radio Križevce. Naime, kad sam doselila u naš Grad 2006. god, činilo mi se da je previše folka, pjesama po narurdžbi i svega onoga što mene ne interesira. Neke ciljane emisije, kao onu dugovječnu; Ne dirate mi krugove i još neke, nikad ne propuštam! Ispričavam se: možda se u međuvremenu stanje i promijenilo, ali kako nisam redoviti slušatelj, ostala sam “ukopana” u starom razmišljanju. U svakom slučaju gos. Komljenoviću: želim ponajprije uspjeh u konsolidiranju finacija i uspjeh u radu. S obzirom da je uporan, širokih i raznovrsnih znanja i vještina, vjerujem… Više »