Tihomir Komljenović novi direktor Radija Križevci

Foto: ŠK Ivan Dvoržak; arhiv kž.info

Na prošli četvrtak održanoj izvanrednoj skupštini Radija Križevci donesene su odluke o razrješenju dosadašnjeg v.d. direktora Maurizija Novosela te imenovanju Tihomira Komljenovića za novog direktora Radija Križevci. Uz prihvaćanje šestomjesečnog izvješća za prošlu godinu, najavljeno je skorašnje održavanje redovne skupštine i razrada detaljnog modela razrješavanja milijunskih dugova utvrđenih nezavisnom revizijom, odnosno dubinskim snimanjem financijskog stanja Grada Križevaca i svih poduzeća u kojima Grad ima udio, a koje je naručio križevački gradonačelnik Mario Rajn po preuzimanju dužnosti još u lipnju prošle godine.

Prema podacima Agencije za elektroničke medije, vlasnička struktura poduzeća Radio Križevci d.o.o. je sljedeća: Grad Križevci 40.8%, Mladen Švaco 34.8%, vlastiti udjeli 10.0%, Općina Sveti Petar Orehovec 8.0% te Općina Sveti Ivan Žabno 6.4%. Bivši v.d. direktora Maurizio Novosel je još 30. prosinca 2016. potpisao novi devetogodišnji ugovor o koncesiji za obavljanje djelatnosti pružanja medijske usluge radija na području grada Križevaca. Iako je tijekom prošle godine RKŽ poslovao s dobiti, to nije dostatno za prevelike obveze i kamate koje financijski opterećuju jedinog križevačkog radijskog nakladnika s gradskom koncesijom.

– Od novog direktora se očekuje povećanje prihoda i da krene odmah u razgovore o upravljanju dugovima. Vlasnici očekuju da se u narednih mjesec-dva definitivno iskristalizira dug prema Poreznoj upravi te da se vidi koliko treba svježeg kapitala. U načelu smo složni da bi taj kapital trebalo preusmjeriti u modernizaciju opreme, istaknuo je križevački gradonačelnik Mario Rajn, kao predstavnik pojedinačno najvećeg suvlasnika. Iako su očekivali, napominje, još nisu dobili pisani izvještaj Porezne uprave o obavljenom nadzoru.

O novom direktoru Komljenoviću Rajn je istaknuo da su se u ovom trenutku vodili mišlju da im treba pouzdana osoba koja neće financijski zlouporabiti situaciju, a istovremeno ima razumijevanje da treba privući nešto novih oglašivača te koja će moći vjerodostojno razgovarati s dužnicima o reprogramu dugova. Navedimo da je Komljenović i član gradskog Odbora za zdravstvo, socijalnu skrb i treću životnu dob, jednog od desetak radnih tijela Gradskog vijeća Grada Križevaca u aktualnom mandatu.

Novi direktor Komljenović izjavio nam je da za sada treba vremena dok se ne upozna s cijelom situacijom te je ujedno izrazio zahvalnost gradonačelniku Rajnu i suvlasnicima križevačkog radija na ukazanom povjerenju.
– Svjestan sam problema i teške situacije u kojoj se nalazi Radio, koja iziskuje hitno djelovanje na svim poljima. Molim slušatelje Radija Križevci koji očekuju hitne promjene da se malo strpe, jer treba vremena za promjenu programske sheme i moderniziranje tehnike.

Komljenović je inače rođeni Križevčanin gdje i danas živi s obitelji, dugogodišnji je šahist i višestruki nositelj naslova prvaka Križevaca u šahu te aktivan član Šahovskog kluba Tomislav-Goran iz Svetog Ivana Žabna. Profesionalno je bio prodajni menadžer medicinskih proizvoda za središnju Hrvatsku u jednom velikom poduzeću, a ima i desetogodišnje iskustvo kao vanjski suradnik, urednik i voditelj radijskih emisija različite tematike, dijelom iz područja zdravlja.

Vezano
6 komentara
  1. Nitro Biber piše:

    E neka se i to dogodilo!
    Ne slusam RKZ ali se,nazalost,sjecam beskrajne kolicine kuruze koja je tukla iz tranzistora u radionici u mojoj prvoj firmi,pa u drugoj,jos gore.
    To je bilo prije puno godina,sad novi direktor ima priliku,sto ne znaci i mogucnost,da to promjeni.Kako god,ja mu zelim puno uspjeha.

  2. Rade piše:

    Čestitam g. Komljenoviću izbor za direktora RKž, s kojim sam dugo sarađivao. Dobro znam popularnog Kombija, želim mu sve najbolje u novom poslu!

  3. Sio piše:

    Gospodine Belani
    Ako se o nečemu piše onda se mora znati što je točno. Temeljni kapital društva je 50.000,00 kn. Pogledaj u registar Trgovačkog suda u Varaždinu. Na Grad Križevci otpada 20.400, 00 kn.
    Prije je bilo 15.400,00, Valjak im je prijašnjih godina u stupio 5.000,00kn.
    Ako se želiš baviti istraživačkim novinarstvom napiši o tome kako im je Radnik d. d. u to vrijeme direktor Radnika gos. Knok i istovremeno predsjednik Skupštine Radio Križevci d. o. o., ovršio poslovni prostor. Piši o tome kako ih je Radnik d. d. a kasnije i predsjednik Radnika, gos. Habijanec doveo Radio tu gdje je. A odmah je prodao udjele Radnika gos. Švacu (vlasnik Podravskog lista,
    Radio Podravina, Bjelovarski list itd.).
    Piši o tome koliko je Radnik tj. Habijanec financirao kampanju za gradonačelnika Križevcaca tj gos. Rajna.
    Tko stoji iza svega. P. O. I. N.T.

    1. Sio piše:

      Štovani Gospodine Hvoje Belani!
      Ako si spreman za raspravu. Drage volje.
      Neka građani grada Križevci saznaju koga su izabrali za Gradonačelnika.

      1. Hrvoje Belani piše:

        Poštovani g. Silvio Novosel,

        zahvaljujem na iznošenju brojki, vjerujem da su točne, u gorenavedenom kratkom preglednom članku nisu se spominjali apsolutni iznosi niti su se isti osporavali, pa ne znam što to točno i kome kontrirate. Isto tako ne vidim što je od navedenog neistina, koju insinuirate.

        Što se tiče moje motivacije da istražujem poslovanje i reputaciju RKŽ-a, ona je bila prisutna u periodu 2009.-2011. o čemu svjedoče sljedeći članci:

        https://www.krizevci.info/2009/05/15/direktorica-krievakog-radija-potkrada-matieve-krugove/

        https://www.krizevci.info/2009/07/13/krugovi-opet-dobili-novce-hoe-li-i-autor/

        (usput, članak na istu temu iz Večernjeg lista 2010. godine – autora, vjerujem, znate: https://www.krizevci.info/2010/02/17/sad-mu-direktorica-ne-doputa-snimanje-na-radiju/)

        Nakon ove moje kolumne 2011. godine nisam se više bavio RKŽ-om, ovo je po meni bio “vrhunac”: https://www.krizevci.info/2011/02/21/lai-i-obmane-u-mrdui-donjoj-ili-mn-mn-tu-tu-tururu/

        U tom razdoblju sam, zbog svega navedenog, bio meta uvreda od strane Vašeg brata Maurizija, pa sam i sam postao temom kolumne jednog drugog autora: https://www.krizevci.info/2009/07/09/ovjek-s-etiri-prsta/

        Što se tiče financiranja predizborne kampanje Marija Rajna, vjerujem da sve izvještaje vrlo transparentno možete naći na http://www.mariorajn.hr. Kakve veze ima novi, mladi gradonačelnik s kriminalom na RKŽ-u unazad čitavo jedno desetljeće, ako ne i više, stvarno ne znam i ne mogu istraživati na temelju zabluda koje Vi ovdje pokušavate plasirati.

        Što se tiče Vašeg spominjanja udruge P.O.I.N.T. u svemu ovome, mislim da ste debelo pretjerali, jer ta neprofitna udruga ima ovaj portal od 2005. godine i nema ama baš nikakvih doticaja s poslovanjem RKŽ-a. S druge strane, barem petero, ako ne i šestero članova Vaše šire obitelji su članovi iste udruge, pa stvarno ne znam koga Vi ovdje optužujete i za što.

        Izgleda da je siječanj postao “mjesec napada” na udrugu P.O.I.N.T. pa podsjećam i na ovaj tekst od prije godinu dana: https://www.krizevci.info/2017/01/03/otvoreno-pismo-udruge-p-o-i-n-t-gradanima-krizevaca/

        Konačno, ako imate saznanja i istražili ste sve relevantne činjenice o poslovanju RKŽ-a, slobodno pošaljite sve na redakcija@krizevci.info.

        Svako dobro želim.

  4. kaja piše:

    Baš se i ne mogu pohvaliti, da redovito slušam radio Križevce.
    Naime, kad sam doselila u naš Grad 2006. god, činilo mi se da je previše folka, pjesama po narurdžbi i svega onoga što mene ne interesira.
    Neke ciljane emisije, kao onu dugovječnu; Ne dirate mi krugove i još neke, nikad ne propuštam!
    Ispričavam se: možda se u međuvremenu stanje i promijenilo, ali kako nisam redoviti slušatelj, ostala sam “ukopana” u starom razmišljanju.
    U svakom slučaju gos. Komljenoviću: želim ponajprije uspjeh u konsolidiranju finacija i uspjeh u radu.
    S obzirom da je uporan, širokih i raznovrsnih znanja i vještina, vjerujem da će stanje mijenjati na bolje.
    Gos. Tihomire, kao što pobjeđujete u šahu, želim vam i ovu “izazovnu” pobjedu.
    SRETNO!

Komentari su zatvoreni.