Sad mu direktorica ne dopušta snimanje na radiju

– Došao sam na radio kada mi je tehničar, s kojim sam trebao raditi, kazao da mi je direktorica Danica Čataj zabranila da ostajem nakon emisije, ma što trebao raditi – kaže Ratko Matić, autor i voditelj emisije Ne dirajte mi krugove na Radio Križevcima, o iskustvu prošli utorak, kada je nakon Krugova u 18.30 sati mislio u studio dovesti goste i snimiti šou za jučerašnje, prigodno fašničko, inače 807. izdanje emisije koja se vrti već 17 godina.

– Po tome, na radiju smijem biti samo za vrijeme emisije, a gdje je pripremam, s čim, kim i kako, to je očito nije briga – govori Matić, siguran i da mu D. Čataj nastoji otežati rad, kako bi mu sadržaj postao lošiji. No, ona “situaciju” komentira drugačije.

– Nema nikakve zabrane, tehničaru sam rekla da se svako korištenje studija nakon termina emisije ima najaviti meni, a ne njemu. Zna se točna hijerarhija kome se vanjski suradnici moraju javiti, ali on to nije učinio – veli D. Čataj, uz navod “da netko treba plaćati struju, koncesiju, ljude… poslije radnog vremena.”

Kaže da bi korištenje radija dopustila da ju je Matić sam tako tražio. Podsjetimo, RKŽ za Matićevu emisiju četiri godine iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija, Agencije za elektroničke medije, dobiva znatna sredstva (za 2009. za tu i još jednu emisiju dobivena 91.193 kuna ), od čega on nije “osjetio” ni lipe.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.