Fabijanu Brčiću podrška Olimpijskog odbora

Križevački taekwondo borac i hrvatski reprezentativac Fabijan Brčić zasluženo se našao među dobitnicima javnog ugovora posebne skrbi o mladim sportašima pod okriljem Hrvatskog olimpijskog odbora, čije je potpisivanje upriličeno početkom ovog tjedna u Zagrebu. Na preporuku trenera Damira Međerala i Zorana Jandrokovića te Hrvatskog taekwondo saveza, šesnaestogodišnjem su borcu odobrena namjenska sredstva za kvalitetan nastavak sportskih priprema i daljnji razvoj.

Prema riječima glavnog tajnika HOO-a Josipa Čopa, cilj razvojnog programa je očuvanje dostignute sportske kvalitete te unaprjeđenje i razvoj sportskih dostignuća. Sredstva su namjenska i strogo određena za pripreme i natjecanja, korištenje objekata, opremu i rekvizite sportaša, razna testiranja, zdrastvenu skrb, vitaminizaciju i dopunsku prehranu, zdrastvenu zaštitu i osiguranje, što uključuje policu od ozljede, dopunsko osiguranje, godišnji sistematski pregled i slično.

Brčiću, koji do sada nije dobivao nikakvu sustavnu podršku za svoj sportski rad osim lokalnog kluba, ovakav će program zasigurno pomoći u daljnjem sportskom razvoju i da, kako neslužbeno doznajemo, otputuje trenirati u taekwondo kamp u Južnu Koreju, gdje bi radio s najboljim svjetskim trenerima i koreanskim reprezentativcima, što mu je velika želja.
Putem portala Križevci.info mladi je Križevčanin uputio zahvale HOO-u, taekwondo savezu i svima koji poštuju njegova odricanja i trud.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.