Osoba 2015. godine u Križevcima je – Jasmina Rakić Horvat!

10154931_10206425481568793_2921811479836834155_n_Seoski_turizam_Rakic_Jasmina_BoskoNa 11. revijalnom online izboru za osobu i događaj godine u Križevcima, koji je trajao od 30. prosinca prošle pa sve do kraja 6. siječnja ove godine, čitatelji nezavisnog portala Križevci.info su odlučili! Ukupno 549 glasova raspodijeljeno je među deset prijedloga za osobe sa spomena vrijednim javnim djelovanjem u različitim područjima, od kulture i sporta do gospodarstva i poduzetništva. Najviše glasova, njih 186, odnosno 33,9%, osvojila je Jasmina Rakić Horvat, za zlatnu povelju ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’ Seoskom turizmu Rakić. Ovu vrijednu nagradu obitelj Rakić iz sela Čabraji u okolici Križevaca osvojila je u kategoriji turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava, a dobitnica titule Osoba.info nedavno je preuzela rukovođenje obiteljskog domaćinstva koje je perjanica razvoja ruralnog turizma u ovome kraju.

Matija_Fortuna_dirigent_Drugo mjesto izbora za osobu 2015. godine sa 70 glasova, odnosno 12.8%, osvojio je mladi dirigent Matija Fortuna za polufinale svjetskog natjecanja mladih dirigenata i druge uspjehe u dirigiranju. Tridesetogodišnji Fortuna je prošle godine bio među šestero polufinalista prestižnog međunarodnog natjecanja mladih dirigenata “Lovro von Matačić”, od ukupno 180 sudionika iz više od trideset zemalja svijeta, te je osvojio posebnu nagradu Varaždinskog komornog orkestra, koja uključuje nastup s ansamblom u jednoj od narednih sezona. Završeni je postdiplomac dirigiranja sa bečke Akademije za glazbu i primjenjenu umjetnost, u klasi profesora Uroša Lajovica. Dobitnik je mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja, a krajem prošle godine dobio je asistentsku poziciju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. U lipnju ove godine ravnat će dvjema izvedbama opere “Andrea Chenier” u HNK Rijeka.

Sasa_Visak_oranje_drzavni_prvakNa treće mjesto s tek dva glasa manje, njih 68, odnosno 12.4%, zasjeo je Saša Višak za osvojenu titulu najboljeg orača u Hrvatskoj. Mladi farmer iz Kamenice u Općini Kalnik, koji sebe smatra hobi oračem jer obrađuje nešto manje od hektar zemljišta, prošle je godine na državnom prvenstvu u oranju osvojio prvo mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, i to u otežanim uvjetima natjecanja koje je bilo popraćeno cjelodnevnom kišom. Višak je osvajanjem naslova najboljega u državi među oračima premetnjaka izborio i sudjelovanje na 63. svjetskom natjecanju u oranju koje se ove godine održava u Yorku u Engleskoj, a kolega u reprezentaciji bit će mu iskusni Tomislav Kuharić, višegodišnji županijski i državni prvak u oranju.

Osoba_info_2015_godine_portalski_izbor_Jasmina_RakicOSOBA.INFO 2015. – konačni poredak
1. Jasmina Rakić, za zlatnu povelju ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’ Seoskom turizmu Rakić
2. Matija Fortuna, za polufinale svjetskog natjecanja mladih dirigenata i druge uspjehe u dirigiranju
3. Saša Višak, za osvojenu titulu najboljeg orača u Hrvatskoj
4. Zoran Kovač, za uspješnu borbu za uvođenje informatike u sve razrede gimnazije
5. Marko Kögl, za zlatna odličja na domaćim i međunarodnim natjecanjima u obaranju ruke
6. Zoran Homen, za organizaciju izložbi, donacija, kolokvija i dugogodišnji rad u Gradskom muzeju Križevci
7. Bruno Katavić, prvak Hrvatske i sudionik svjetskog prvenstva u karateu
8. Đurđica Trbus, za otvaranje socijalne samoposluge u Križevcima
9. Ivan Kranjčić, za osvojeno 3. mjesto na međunarodnom natjecanju iz engleskog jezika
10. Marjana Janeš-Žulj, za preseljenje Gradske knjižnice “Franjo Marković” u novu zgradu

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. good vibrations fan piše:

    Čestitke gore navedenim osobama koje su svojim djelovanjem pridonijele lijepim vijestima iz Križevaca. Indikativno je da ovo nije politička tema i da se nema po kome pljuvati pa valjda zato nema ni komentara, a vijest objavljena prije 24 sata…no comment….o tempora o mores…. 🙁

Komentari su zatvoreni.