Seoskom turizmu Rakić zlatna povelja ‘Suncokret ruralnog turizma Hrvatske’

Suncokret 15.12.2015. Zagreb 103-w_seoski_turizam_rakic_zlatna_poveljaDodjela priznanja i nagrada najboljim kandidatima u projektu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ održana je u utorak, 15. prosinca u Kući arhitekture Oris u Zagrebu. Projekt su organizirali Klub članova „Selo“ i Hrvatski farmer eko etno grupa d.o.o., a sve županije su financijski podržali projekt, uključujući i Koprivničko-križevačku županiju. Ove godine, Koprivničko–križevačka županija nominirala je pet kandidata, a troje kandidata prema ocjenama stručnog žirija primilo je dvije zlatne povelje i jedno posebno priznanje.

Katica i Boško Rakić iz Kloštra Vojakovačkog primili su zlatnu povelju u kategoriji turistička seljačka obiteljska gospodarstva za Seoski turizam Rakić, a Mario Fuček iz Turističke zajednice Đurđevac u kategoriji ruralno-turističke manifestacije primio je zlatnu povelju za manifestaciju Picokijada. Posebno priznanje za turističku interpretaciju tradicijskog načina života na obali velike rijeke dodijeljeno je etno kući obitelji Karlovčan iz mjesta Brodić, Ferdinandovac.

Projekt „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ zamišljen je u cilju očuvanja i promocije hrvatske izvornosti, poticanja razvoja turizma na ruralnim područjima i prezentiranja primjera dobre prakse. U okviru projekta svaka županija nominirala je svoje kandidate nakon čega je ocjenjivačka komisija organizirala obilazak prijavljenih i provela izbor. Ocjenjivanje je provedeno 7. studenog u Zagrebu, a članovi Ocjenjivačke komisije bili su: Eduard Kušen kao predsjednik, Stjepan Cukor, Dubravka Davidović, Duška Gregurek, Dijana Katica, Lidija Mišćin i Spomenka Saraga.

Koprivničko-križevačka županija u siječnju 2016. godine organizirat će promotivnu prezentaciju seoskog turizma na području Županije za poduzetnike koji se bave ovom djelatnošću.

Vezano
2 komentara
  1. Gordana piše:

    Iskrene čestitke obitelji Rakić. Povelja urućena obitelji koja ju je zavrijedila. Čestitke. Mnogo uspjeha u daljnjem radu te u nastupajučoj 2016.god. i mnogima koje slijede.

  2. kaja piše:

    Hvale vrijedna manifestacija. Dobro je da smo prepoznali, vrijednosti našeg sela i da se stimulira ljude da ostanu, a mladi da vide svoju perspektivu.
    Svima Blagoslovljen Božić i svi blagdani. U novoj godini puno zdravlja i uspjeha u radu.
    Sretno!

Komentari su zatvoreni.