Obitelj Florenino dobila nacionalnu turističku nagradu: Ovo nam je vjetar u leđa

Križevčani Suzana i Renato Florenino dobili su prekjučer u Opatiji Zlatnu povelju koju im je, u sklopu nacionalne nagrade “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske – Sunflower Award”, dodijelila Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”. U sklopu projekta Suncokret ruralnog turizma Hrvatske jednom godišnje se ocjenjuju i predstavljaju tradicijski sadržaji, čuva izvornost i povezuju sudionici ruralnoga turizma, a dodjeljuje se u osam kategorija. Kuća za odmor obitelji Florenino, Florek˛& Florica na Kalniku, najbolja je u kategoriji “Tradicionalna ruralna domaćinstva”.

Nagrada nam znači jako puno jer je dokaz da nas je netko prepoznao. Ne hvalimo se sami, već nas drugi hvale i to je veliki uspjeh. Svakako da smo ovime dobili vjetar u leđa”, rekla nam je Suzana Florenino koja je po zasluženu nagradu stigla s nogom u gipsu. Ona i suprug su u četiri godine uspjeli od stare djedovine napraviti luksuznu kuću za odmor. Udahnuli su joj moderan štih, a zadržali izvorni šarm – štala je postala apartman s kamenim podom koji se skrivao ispod blata. Osim kuće na Kalniku, imaju dva apartmana u Križevcima, a uskoro će se i proširiti.

Uređujemo još tri sobe, a planiramo proširiti ponudu i gostima ponuditi doručak. Zadovoljni smo i popunjenošću, ne mogu reći da je stalno puno, no često se traži i ležaj više“, otkrila nam je vlasnica. U ovu turističku priču uključila se cijela obitelj Florenino pa je sigurno da su njihovi planovi dugoročni.

Vezano

Komentari su zatvoreni.