Godinama čuvali vatreno oružje

Veći broj građana naše županije, javlja Policijska uprava koprivničko-križevačka, u prosincu je dragovoljno policiji predao četiri puške, šest ručnih bombi, jednu zračnu pušku, 7578 komada raznog streljiva i 37 komada pirotehničkih sredstava. Nejasno je zašto su uopće čuvali toliko oružja i streljiva bez dozvole, no dragovoljnom predajom uklonili su opasnost iz svoje okoline i izbjegli prekršajne ili kaznene sankcije.   


Policija već godinama provodi akciju “Manje oružja, manje tragedija” kojom dopušta građanima da predaju zabranjeno i dozvoljeno oružja bez vremenskog ograničenja i bez ikakvih sankcija. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A, odnosno zabranjeno oružje kojem pripada automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje i osigurati anonimnost građana.   

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.