Vlasnicima Floreka i Florice Koren zahvalio na promociji županije

Vlasnicima kuće za odmor Florek i Florica na Kalniku Suzani i Renatu Florenino, koji su nedavno dobili nacionalnu nagradu “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske”, i drugim dobitnicima iz naše županije, župan Darko Koren je na prijemu u Županijskoj upravi čestitao na nagradama i zahvalio na promociji županije. Rekao je da naša županija ima značajnu perspektivu u turizmu i zahvaljujući ovim nagradama dobiva vidljivost na državnoj razini. Suzana Florenino zahvalila je pak Županiji na pomoći i sredstvima koja su dobivena za otvaranje objekta, istaknula je nužnost poduzetničkih inicijativa i mogućnosti koje prirodne ljepote županije nude u poduzetničkom smislu.  

Nacionalnu nagradu “Suncokret ruralnog turizma Hrvatsk” dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” desetu godinu zaredom, dodjeljuje se u osam kategorija i dobitnici iz naše županije izabrani su između 161 prijave iz 18 županija. Nagrađenima je čestitala i predsjednica udruge Dijana Katica.

“Nije bilo lako odabrati najbolje jer na području županije je sve više turističkih destinacija koje doprinose razvoju ruralnog područja, poduzetništva i održivog razvoja. Naša Udruga dvadeset pet godina radi na promociji destinacija koje možda ranije nisu bile toliko zastupljene, a ono što je vidljivo jest porast kvalitete i ponude koja raste u kontinentalnom dijelu Hrvatske“, zaključila je.

Križevački poduzetnici obitelj Florenino dobili su Zlatnu povelju u kategoriji “Tradicijska (moderna) domaćinstva“, Zlatnu povelju u kategoriji “Vinski turizam” dobila je Vinarija Kostanjevec za vino s koprivom, a Brončanu povelju u kategoriji “Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru” dobio je projekt Podravina Adventure.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.