Druga izvanredna dislokacija podravsko-prigorskih vatrogasaca u Dalmaciju

Vatrogasci s našeg područja i dalje sudjeluju u gašenju požara koji zahvaćaju Dalmaciju, pa je tako sinoć otišla ekipa sastavljena od jednog profesionalnog vatrogasca iz Javne vatrogasne postrojbe Križevci i petorice dobrovoljnih vatrogasaca s područja grada i općina Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno i sa 2 vozila cisterne te 3 kombi vozila.

Oni su otišli na područje Kistanja gdje su odmah po dolasku, već sinoć sudjelovali u gašenju požara, a dalje rade na preventivnim čuvanjima kako se zbog nepristupačnog terena požar ne bi dalje širio, obavijestio nas je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Križevci Ivan Matosović.

Inače, s područja Koprivničko-križevačke županije na dislokaciji u gašenju požara u Dalmaciji sudjeluje 7 profesionalnih vatrogasaca i 21 dragovoljac.(ji\RKŽ)

Priopćenje iz županijske uprave

Jučer u popodnevnim satima na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića 20 dobrovoljnih i 9 profesionalnih vatrogasaca iz Koprivničko-križevačke županije upućeno je na izvanrednu dislokaciju na području Roškog Slapa koji se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Krka.

Pod zapovijedanjem pomoćnika županijskog vatrogasnog zapovjednika Matije Markešića, ukupno sa 2 cisterne i 3 kombi vozila vatrogasci od noćas gase požar na području Šibensko-kninske županije. Dislocirani vatrogasci opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima te opremom za vezu, kao i priborom za osobnu higijenu.

Pored vatrogasnih snaga Koprivničko-križevačke županije, na požarište su dislocirani vatrogasci iz Zagrebačke županije, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Ličko-senjske županije i Grada Zagreba.(kckzz.hr)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Bravo, za naše i sve vatrogasce!
    I, naka vam je sretno.

Komentari su zatvoreni.