„Mile Kekin“ trio inspiraciju za novi album pronašli u križevačkom selu Čabraji

Nedugo nakon prestanka djelovanja Hladnog piva, bivši frontmen tog legendarnog rock sastava i zagrebački kantautor Mile Kekin priprema novi solo album, drugi po redu nakon prvijenca „Kuća bez krova“ iz 2018. Inspiraciju za rad na novim pjesmama autor je s kolegama iz „Mile Kekin“ trija i glazbenim suradnicima pronašao u trodnevnom boravku u okolici Križevaca, u malom selu Čabraji.

Domaćin im je bio Seoski turizam Rakić, a o boravku zagrebačkih glazbenika na obiteljskom imanju dojmove nam je prenijela Jasmina Rakić Horvat:
– Ponudili smo im naše domaće specijalitete i rakije u kojima su uživali, kao i u šetnjama do jezera i pauzama. Potvrdili su da imamo divnu prirodu i domaće životinje za koje su rekli da su pravi doživljaj na putu do jezera.

Imanje obitelji Rakić uređeno je u tradicionalnom stilu starih seljačkih domaćinstava gdje se u izgradnji koristila stara cigla, a udobne sobe i apartmani su opremljeni starim namještajem i različitim predmetima iz starine. Osim ponude jela po starinskim receptima prigorskog kraja, goste je dojmio i smještaj.

– Kuća u kojoj su odsjeli i u kojoj su imali probe posebno ih se dojmila zbog tradicionalnog uređenja, gdje su se osjećali kao u nekom prošlom vremenu. Rekli su da im se ne ide doma iz ovog ugodnog ambijenta, opisala je Rakić Horvat, pohvalivši vrijedne goste koji su svirali danju i noću.

Prema riječima samog autora, „Mile Kekin“ trio je poluakustični sastav koji izvodi pjesme iz svih razdoblja njegovog tridesetogodišnjeg autorskog rada. Uz Kekina, u križevačkom radnom vikendu sudjelovali su gitarist Mark Mrakovčić i multiinstrumentalist Danko Krznarić kao trenutna postava trija te bas gitarist Viktor Slamnig, Andrija Lazo na harmonici i bubnjar Mario Petrinjak.

– Ne samo da su trpili naše muziciranje do sitnih sati nego su nas usput hranili i častili domaćom rakijom. Zato veliko hvala obitelji Rakić, objavio je Mile Kekin na svojoj Facebook stranici, istaknuvši “Album je gotov, idemo u studio!”.

Kekin je krajem prošle godine predstavio svoju autorsku slikovnicu „Mala“, koju je u izdanju Profila oslikao višestruko nagrađivani ilustrator Tomislav Torjanac, a režiju i montažu videa za istoimeni spot radio je Tomislav Fiket. „Mala“ je ujedno i prvi singl s nadolazećeg solo albuma čiji se izlazak očekuje na proljeće.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.