Humanost za primjer: Tvrtka iz okolice Križevaca obnovila krovišta u Petrinji

Područje Petrinje, Gline, Siska, Banije pogođeno strašnim potresima ujedinilo je Hrvatsku u pomoći. Nakon što je 28. prosinca 2020. u 6 sati i 28 minute jak potres magnitude 5.0 s epicentrom kod Petrinje načinio štetu na brojnim kućanstvima, isti dan uslijedilo je još nekoliko jačih potresa. Naredni dan 29. prosinca, u 12 sati i 19 minuta spomenuto je područje pogodio razoran potres magnitude 6.2, nakon kojeg su uslijedili brojni naknadni potresi.

Brojne kuće i objekti su sravnjeni sa zemljom, dok su tisuće njih pretrpile veliku štetu, od čega mnoge kuće više nisu sigurne za boravak u njima, a isto vrijedi i za brojne gospodarske zgrade.

Cijela Hrvatska ujedinila se u pomoći koja u nevjerojatnim količinama stiže sa svih strana zemlje, ali i susjednih zemalja te ostalih država Europe. No, osim prijeko potrebnih potrepština za život, na potresom pogođeno područje stižu i brojni volonteri iz cijele Hrvatske koji pomažu lokalnom stanovništvu u sanaciji štete.

Jedna od tvrtka koja se stavila na raspolaganje je i Markop Gradnja iz Donje Rijeke, mjesta u okolici Križevaca. O njihovoj humanosti javnost je putem društvenih mreža izvijestio jedan od stanovnika s područja Petrinje.

“Obnova kuća i pomoć pogođenim područjima funkcionira zahvaljujući običnim građanima i malim tvrtkama iz cijele Hrvatske. Naše male, većinom obiteljske tvrtke, obilaze teren i popravljaju krovove kuća. Danas je ekipa MARKOP gradnje(okolica Križevaca) bila u Petrinji i popravila krovište na 4 objekta. Lijepo je bilo vidjeti osmijeh na licima ljudi koji su zadnjih dana osjećali samo strah i nevjericu”, rekao je Vinko Petrović tijekom jučerašnjeg dana, da bi kasnije dodao:

“Obnovljen je i peti objekt u Petrinji. Ekipa iz Markop gradnje jos uvijek je na krovu jedne kuće bez obzira na kišu i mrak. Kažu da ne idu doma dok ne bude gotovo. To je pravi duh nase domovine i ruka pomoći koju ovaj kraj treba. Hvala jos jednom!”, naglasio je Petrović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.