Novi sjaj križevačke knjižnice

krizevacka_knjiznica_dn.jpg.688x388_q85_crop_upscale_gradska_franjo_markovicGradska knjižnica ”Franjo Marković” u Križevcima djeluje od 1838. – kada je osnovana Ilirska čitaonica.

Uz dan grada, otvoreni su novi, reprezentativni prostori knjižnice koji bi joj trebali omogućiti da i u budućnosti, uz dobru knjigu, ali i multimedijske sadržaje i koncerte, ostane mjesto okupljanja.

knjige_78.jpg.688x388_q85_crop_upscale_gradska_knjiznica_franjo_markovicDug je put prevalila križevačka knjižnica od nekadašnjeg Ilirskoga doma do današnjeg modernog zdanja. Ministarstvo kulture u nju je uložilo 400.000 kuna. Vjerni korisnici su oduševljeni.

Knjižnica okuplja korisnike svih naraštaja s ovoga područja. Mladi u njoj organiziraju književne susrete i glazbene događaje.

krizevacka_knjiznica_dn5.jpg.688x388_q85_crop_upscale_gradska_franjo_markovicKriževačka knjižnica radi i na kotačima, a bibliobus omogućuje da knjiga dođe gotovo do svakih vrata. U križevačkoj knjižnici očito su shvatili da žive u vrijeme računala i društvenih mreža pa su se prilagodili kako bi zadržali postojeće i privukli nove korisnike.(HRT)

20 godina CSF
Vezano
1 komentar
  1. zvonkec piše:

    lijepo
    sve pohvale
    pa sam cul da su majdak i crveni kmeri i cijela križevačka oporba to izrežirali i donjeli hrgu kofer love
    hahaahahahjadnici

Komentari su zatvoreni.