I Ministarstvo potvrdilo: Gradska plinara Zagreb-Opskrba ima zakonsku obvezu preuzeti sve kupce

Opskrba plinom, nakon što je križevačka tvrtka Radnik d.d. otkazala ugovore s dvije i pol tisuće križevačkih kućanstava, bila je tema aktualnog sata prošli tjedan na devetoj sjednici Gradskog vijeća. Vijećnike je zanimalo ima li gradska vlast ikakvo rješenje za slučaj da građani ostanu bez opskrbljivača, pa onda i bez plina jer je, zbog velike navale dosadašnjih radnikovih kupaca koji su ostali bez opskrbljivača, GPZ-O u jednom trenutku objavio da ne prima nove korisnike. Gradonačelnik Mario Rajn rekao je da svi koji pošalju ugovore opskrbljivaču u obvezi javne usluge sigurno neće ostati bez plina.

Apeliram već duže vrijeme prema našim kućanstvima da ispune obrazac koji su dobili od dosadašnjeg opskrbljivača Radnika. To je nužan korak da bi se aktivirala zakonska odredba i učinite to što prije. Pošaljite preporučeno, pružatelj javne usluge – Gradska plinara Zagreb-Opskrba mora preuzeti sve ugovore i sve kupce“, rekao je gradonačelnik.

Portalu Križevci.info to je već prije potvrdila Hrvatska energetska regulatorna agencija, a sada i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja uz objašnjenje da opskrbljivači u obvezi javne usluge imaju zakonsku obvezu preuzeti sve kupce koji su dostavili izjavu o prelasku na opskrbu po reguliranim uvjetima.

Opskrbljivači su prihvatili navedenu obvezu i obvezu da osiguraju količine plina za prodaju po reguliranim uvjetima. Ako to ne rade, građani o tome trebaju obavijestiti HERA-u koja regulira tržište i jedina ima instrumente kojima može djelovati u takvim situacijama“, preporuča Ministarstvo.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.