Radnik odustaje od opskrbe plinom

Zbog velikog poremećaja na tržištu opskrbe plinom i nestabilnosti cijena na europskom tržištu, više nismo u mogućnosti nastaviti s opskrbom plina krajnjih kupaca kategorije kućanstva i poduzetništva“, obavijestio je danas Radnik svoje korisnike. Prema važećim ugovorima, plin će osigurati samo do 30. rujna, a nakon toga sa svojim dosadašnjim kupcima neće produljiti ugovore. Naime, cijena plina za opskrbljivače s malim tržišnim udjelom trenutačno je 13 puta veća od cijene iz istog razdoblja prošle godine pa bi zbog toga konačni kupci plin plaćali više od deset puta skuplje nego dosad.

Kao društveno odgovornom subjektu to nam je neprihvatljivo i neodrživo, kako za tvrtku tako i za kupce koji mogu ugovoriti povoljniju cijenu s opskrbljivačima s velikim tržišnim udjelima“, piše Radnik-plin svojim dosadašnjim kupcima.

Kako ne bi ostali bez plina, Građani Križevaca koji su imali ugovor s Radnikom d.d. trebaju pokrenuti postupak promjene opskrbljivača i sklopiti novi ugovor. Oni koji to ne učine do kraja rujna, ostat će bez grijanja jer će ih distributer isključiti iz plinske mreže.

Nakon što je i tvrtka Plin Vrbovec iz istih razloga odustala od distribucije plina, portal Križevci.info poslao je, zbog brojnih upita građana, pitanje i križevačkom distributeru namjerava li produljiti ugovore s dosadašnjim klijentima. Tvrtka Radnik odgovor još nije poslala, no korisnicima su na kućnu adresu počele stizati obavijesti o raskidu ugovora.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.