Preko pola milijuna kuna prihoda udruge P.O.I.N.T. u 2020. godini, Karlo Siladi novi počasni član

U utorak, 12. siječnja 2021. godine održana je redovna godišnja izborna skupština križevačke Udruge P.O.I.N.T. na kojoj je telekonferencijski sudjelovalo 17 od 25 redovnih članova udruge, koja uz podupiruće i počasne broji ukupno 65 članova. Iako je 2020. godina bila vrlo izazovna za realizaciju projekata i programa udruge zbog epidemije bolesti COVID-19, P.O.I.N.T.-ovci su posebno zadovoljni zbog potpisivanja ugovora za “Future Hub Križevci“, prvi EU projekt udruge u njenih 16 godina djelovanja.

Tijekom 2020. godine udruga je provela ukupno 37 aktivnosti, projekata i programa te uprihodila ukupno 581 tisuća kuna, dok su rashodi iznosili 204 tisuće kuna te je kupljena dugotrajna imovina u vrijednosti od 70 tisuća kuna. Najznačajniji udio u financijskoj slici među projektima udruge ima spomenuti dvogodišnji EU projekt vrijednosti 1.779.092,12 kuna, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, kao i projekt “Hub for Advanced Computing Križevci (HACK)“, čiju prvu fazu je financiralo Veleposlanstvo SAD-a u RH iznosom od 7.000 američkih dolara.

U izbornom je dijelu skupština izabrala predstavnike u tijelima upravljanja udrugom, pa su tako na novi dvogodišnji mandat birani predsjednik Nikola Ostojčić i tajnik Nikola Matosović. Potpredsjednici udruge su Igor Kudeljnjak i Silvia Novosel, a upravni odbor uz predsjednika i tajnika čine Hrvoje Belani, Matija Jurčević, Ivana Kulko, Ivan Mušlek i Gordan Pavlinušić. U nadzorni odbor izabrani su Ivona Haban, Tomislav Novosel i Mislav Zorko, rizničarka je Zvjezdana Babić, a likvidator udruge Viktor Prevarić.

U prvoj polovici 2020. posebno je značajna bila i provedba akcije izrade tisuću zaštitnih vizira za medicinsko osoblje diljem Hrvatske, kojoj je glavni koordinator bio Karlo Siladi, magistar inženjer elektrotehnike i informacijskih tehnologija. Zbog uspješnog vođenja akcije koja je trajala od 22. ožujka do 22. travnja, skupština je Siladija jednoglasno primila u počasno članstvo udruge. O samoj akciji predstavljen je i rad autora Hrvoja Belanija, Karla Siladija, Jelene Širjan i Lucije Herceg na znanstveno-stručnoj konferenciji CRODMA 2020.

Uz usvajanje godišnjeg izvješća o radu i aktivnostima udruge te financijskog izvješća za 2020. godinu, skupština je prihvatila godišnji plan rada i aktivnosti te financijski plan Udruge za ovu godinu. Vrijedi spomenuti da P.O.I.N.T. sve aktivnosti planira i provodi u skladu s aktualnim strateškim planom razvoja udruge za razdoblje 2019.-2023., a o svojim je aktivnostima, posebno u području popularizacije STEM-a te neprofitnog medijskog rada, upoznala i predsjednika RH Zorana Milanovića na sastanku sredinom listopada.

Tijekom ove godine u okviru znanstveno-obrazovnog centra Future Hub Križevci, uz održavanje edukacijskih programa za djecu i mlade iz STEM područja, planira se i obnova derutnog gradskog prostora koji se nalazi na Trgu svetog Florijana 16, što je ujedno i nova adresa sjedišta udruge. U P.O.I.N.T.-u se nadaju pozitivnoj ocjeni drugog EU projekta planirane vrijednosti od gotovo 3 milijuna kuna, koji su prijavili prošle godine na poziv “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a”, što bi dodatno ojačalo ljudske kapacitete za fundamentalne znanstvene i izvaninstitucionalne obrazovne sadržaje u gradu te tako razvijalo predispozicije za ekonomski napredak grada u smjeru novih tehnologija i održivog razvoja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.