Predstavnici udruge P.O.I.N.T. sudjelovali na sastanku kod predsjednika Zorana Milanovića

Predsjednik Republike Zoran Milanović održao je sastanak s predstavnicima udruga mladih koje djeluju u kontinentalnim dijelovima Hrvatske, Udrugom za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B koja djeluje na području Brodsko-posavske županije, savezom udruga Mreža Mladih Hrvatske koja na teritoriju Republike Hrvatske okuplja nacionalne saveze za mlade i lokalne udruge mladih i za mlade, DrONe – udrugom za društveni razvoj i neformalno obrazovanje iz Karlovca, udrugom P.O.I.N.T iz Križevaca te Udrugom za lokalni razvoj „Turbina promjena“ iz Karlovca.

Na sastanku su upoznali predsjednika Milanovića s izazovima s kojima se udruge susreću u radu s mladima u ruralnim područjima te predstavili istraživanje o potrebama mladih u lokalnoj zajednici i stupnju aktivnog sudjelovanja, kao i projekt o osnaživanju mladih pokretača ruralnih zajednica. Svaka od udruga predstavila je i specifične aktivnosti kojima se bavi kao što su promicanje važnosti građanskog odgoja, poticanje korištenja informatike i nove tehnologije ili podizanje svijesti o ekologiji.

Predstavnici udruga smatraju kako svojim radom pružaju mladima priliku da se dokažu i steknu vrijednosti za cijeli život te da poseban utjecaj mogu imati na mlade osobe iz ruralnih područja Hrvatske. Istaknuto je na sastanku kako je važno uključiti mlade u donošenje odluka na svim razinama, a od predsjednika Milanovića zatražili su pomoć u nastojanju da se u javnosti čuje što mladi misle kako bi se njihove potrebe i inicijative uključile u politike koje se tiču njihovih života. Predstavnici udruga mladih drže kako je nužno promijeniti uobičajene obrasce ponašanja u civilnom sektoru jer bi to olakšalo rad njihovih udruga i dalo bolje rezultate.

Predsjednik Milanović podržao je aktivnosti udruga mladih jer je društveni i socijalni aktivizam važan za povezivanje i napredak cjelokupnog društva. Pozvao ih je da nastave uporno raditi na svojim projektima i idejama te da ne odustaju jer to nije posao čiji se rezultati vide odmah.

O temama vezanim uz položaj i probleme mladih te osnaživanje mladih u ruralnim zajednicama s Predsjednikom Republike razgovarali su predstavnici Udruge za promicanje aktivnog sudjelovanja Studio B, predsjednica Nikolina Jureković, član izvršnog odbora Paolo Pelesk i članovi Udruge Valentina Stojaković, Magdalena Poljac i Mladen Jureković; predsjednik Upravnog odbora Mreže mladih Hrvatske Josip Miličević; DrONe – udruge za društveni razvoj i neformalno, predsjednica Branimira Penić, direktor Igor Kuštreba i članica Petra Foršek Koški; Udruge P.O.I.N.T, predsjednik Nikola Ostojčić i potpredsjednik Ivan Mušlek te članice Udruge za lokalni razvoj “Turbina promjena” Antonija Vučić i Dinko Đurić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.