Postdiplomski koncert čembalistice Životić u Zagrebu

Križevačka čembalistica i profesorica glazbe Zlata Životić održat će 2. studenog 2009. u atriju zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt svečani koncert povodom završetka dvosemestralnog umjetničkog usavršavanja pri Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dvadesetšestogodišnja glazbenica ovim će uspjehom biti prva završena postdiplomantica čembala u Hrvatskoj, koje je pohađala kod svjetski ugledne čembalistice Višnje Mažuran. Koncert naziva “Johann Sebastian Bach i sinovi” predstavit će pet djela slavnog baroknog skladatelja te njegovih sinova Carla Philippa Emanuela, Johanna Christiana i Wilhelma Friedemanna.

Glazbena škola Alberta Štrige u Križevcima, inače radno mjesto profesorice Životić gdje predaje i teoretske glazbene predmete, od jeseni prošle godine četvrta je škola u Hrvatskoj koja u vlasništvu ima čembalo, koji je uvršten kao izborni predmet te za predmet komorne glazbe u srednjoj školi. Životić je također jedna od tek osam akademskih glazbenika čembalista i profesora ove preteče glasovira u Hrvatskoj, a pohađala je brojne majstorske tečajeve za baroknu glazbu međunarodnih stručnjaka i umjetnika. Bila je članica Gradskog savjeta mladih u prvom sazivu, a od ožujka ove godine vijećnica je u Kulturnom vijeću Grada Križevaca.

Za Križevčane koji će se u ponedjeljak, na Dušni dan uputiti u Zagreb na koncert koji počinje u 19 sati, a ne znaju gdje se nalazi zgrada MUO-a, adresa glasi Trg maršala Tita 10, prekoputa Hrvatskog narodnog kazališta. Koncert će se održati zahvaljujući financijskoj potpori Grada Križevaca i vlč. Krešimira Žinića za pokriće troškova najma prostora, dopreme čembala i oglašavanja, te medijskoj podršci Radija Križevci i nezavisnog portala Križevci.info.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.