Neće se odustati od gradnje križevačkog Doma za starije

KRIŽEVCI – Nakon što su u lipnju izgrađeni temelji budućeg Doma za starije na dijelu sportskih terena nekadašnje vojarne u Križevcima, na gradilištu se se ne događa ništa novog, pa je stanje te investicije pobudilo zanimanje i gradskih vijećnika. Što je s gradnjom doma pitali su SDP-ov Sandro Novosel i HDZ-ov Željko Picig. Gradonačelnik Branko Hrg odgovorio je da se po njegovim saznanjima sve odvija prema planu, a ulagači iz zagrebačke tvrtke M.A.D. Nakon ulaganja u projektnu dokumentaciju, dozvole i nekoliko stotina četvornih metara temelja zasigurno neće odustati od gradnje.
– Za sada su investitori uložili, što već isplatitli, što imaju ugovoreno, negdje blizu dva milijuna kuna i to su sve izvođači poslova i radova s područja grada Križevaca. Govorim o ukupnoj projektnoj dokumentaciji, onome svemu što su trebali poplačati, napraviti i radovima koji su napravljeni na ovom dijelu podloge, rekao je Hrg.

Križevački gradonačelnik kaže da ulagači sada pregovaraju s nekoliko građevinskih tvrtki o uvjetima nastavka gradnje, a kako prema ugovoru s Gradom o davanju prava građenja objekt mora početi raditi u roku od dvije godine, vremena je još napretek. Podsjetimo, na predstavljanju idejnog rješenja doma za starije u rujnu 2011-te najavljeno je da bi zgrada trebala biti završena i nastanjena do kraja ove godine. S poliklinikom koja je u planirana pola godine nakon otvorenja doma, to bi ulaganje bilo teško oko 3 milijuna eura, a radna mjesta u njemu bi našlo 30-tak ljudi. (RKC)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.