Večeras 18. STEAM večer o kreativnosti i za male i za velike

Što je lutkarstvo i što treba za tri desetljeća raditi s luktarskim družinama? Kako pronaći insipraciju za izradu lutaka? Jesu li danas djeca kreativna i kako ih potaknuti na kreativnost? O ovim i mnogim drugim pitanjima razgovarat će se na 18. STEAM večeri s gošćom Tomislavom Tomac Topolovec, križevačkom lutkaricom, nagrađivanom književnicom i umirovljenom učiteljicom, koja će se održati u petak, 11. kolovoza u opuštenoj atmosferi na terasi „Ema’s Bara“ u Križevcima (prekoputa križevačke zvjezdarnice), s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Andrej Dundović, zakladnik Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i član Upravnog odbora udruge P.O.I.N.T.

Tomislava Tomac Topolovec umirovljena je učiteljica i nagrađivana književnica koja više od 30 godina radi s lutkarskim družinama, a od 2019. godine vodi i Lutkarsko kazalište “Petrica” koje djeluje u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Križevci. Tribina „Kreativnost – i za male i za velike“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno