Marko Katanović novi predsjednik gradskog SDP-a

Na jučer održanim unutarstranačkim izborima, a zatim i izbornoj konvenciji Gradske organizacije Socijaldemokratske partije (SDP) Križevci, za novog predsjednika izabran je Marko Katanović, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca. Katanović je bio jedini kandidat, a na čelnom mjestu gradskog SDP-a zamijenio je Ivana Majdaka, koji je gradsku organizaciju vodio posljednje četiri godine i kao kandidat SDP-ove koalicije za gradonačelnika doživio poraz na proljetos održanim lokalnim izborima.

Za potpredsjednike Gradske organizacije izabrani su Siniša Španić i Mateja Vrbek, a u predsjedništvo su ušli: Tea Ščetarić Jasek, Ivan Knok, Marija Vukobratović i Alen Bartaković. Gradski odbor SDP-a čine: Stjepan Čut, Kristina Fletko, Darko Jambreković, Draženka Konfic, Viktor Ledinski, Kristina Lovreković, Dejan Pernjak, Ivan Premec, Antonio Sirovec, Stjepan Španić, Gordana Topolko i Mihael Truščec.

– Završetkom izbornog procesa u križevačkom SDP-u izabrano je novo vodstvo koje čini spoj mladosti i iskustva. Mladost nam nosi potrebnu novu energiju i ideju, entuzijazam i želju za promjenom stranke ali i grada. Tu je i nekoliko dugogodišnjih članova stranke s određenim političkim ali i životnim iskustvom od kojih očekujem prije svega savjet, ali i konstruktivnu kritiku, istaknuo je u priopćenju novi predsjednik Katanović.

Iz gradskog SDP-a ističu da je na redu konsolidacija stranke, revizija članova i uključivanje svih onih koji su spremni raditi za dobrobit društva i koji će poštivati odluke izabranih stranačkih tijela. Žele, ističu, modernu i otvorenu stranku koja se neće zatvarati unutar sebe i međusobno sukobljavati već otvoriti prema građanima, udrugama i raditi na privlačenju mladog i obrazovanog kadra koji im je potreban i koji će zastupati one vrijednosti na kojima je SDP nastao i na kojima je bio prepoznatljiv.

Četiri godine su prošle, četiri godine rada i odricanja za stranku, za ljude, za ovaj grad, sada je red na drugima… Č…

Publié par Ivan Majdak sur samedi 2 décembre 2017

– Četiri godine su prošle, četiri godine rada i odricanja za stranku, za ljude, za ovaj grad, sada je red na drugima… Čestitam svim izabranima na izbornoj Konvenciji GO SDP Križevci, a posebno novom predsjedniku Marku Katanoviću, istaknuo je Majdak noćas na svom Facebook profilu, napomenuvši da je križevački SDP ostao jedinstven i nije dozvolio da ih dijele i podijele, no nije precizirao na koga je pri tome mislio.

Podsjetimo da je upravo Majdak s kolegicom Mihaelom Kemenović, oboje kao gradski vijećnici iz SDP-ove kvote po rezultatima lokalnih izbora, glasao protiv kandidature Marka Katanovića za predsjednika Gradskog vijeća na konstituirajućoj sjednici održanoj krajem lipnja, kao i vijećnici HDZ-a i HDS-a. Zbog unutarstranačkih previranja i Majdakova neslaganja s tadašnjim vodstvom Gradske organizacije čak 14 od 15 članova Gradskog odbora te 5 od 7 članova predsjedništva dalo je ostavke, a središnjica stranke za povjerenika tada je postavila Mladena Novaka iz Čakovca.

– Vrijednosti koje smo svi zajedno, i mi u stranci ali i u društvu, počeli zanemarivati a to su: sloboda, jednakost, tolerancija, solidarnost, pravda, rad i briga o radu i čovjeku te pravo na drugačije mišljenje. Upravo ta različitost između naših članova je naša najjača vrlina i to nas mora ponovno ujediniti, poručio je novoizabrani predsjednik gradskog SDP-a.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.