Unutarstranačka previranja unutar križevačkog SDP-a, Kešer traži ostavku Majdaka

LOŠ IZBORNI REZULTAT Ivan Majdak, predsjednik SDP-a Križevci našao se na meti stranačkog kolege Mladena Kešera zbog loših izbornih rezultata koje je ostvario na nedavnim lokalnim izborima.

Podsjećamo kako je Majdak kao kandidat za gradonačelnika Križevaca ispao u prvom krugu dobivši 17,58% glasova, dok je SDP-ova koalicijska lista dobila 19,62% glasova, tj. četiri vijećnićka mandata.

Kešer je putem svojeg osobnog Facebook profila ušao u konfrontaciju s istaknutim članovima križevačkog SDP-a tražeći Majdakovu nepozivu ostavku zbog loših izbornih rezultata kao i vraćanje vijećnićkog mandata od nestranačke Mihaele Kemenović.

Objavu kalničkog načelnika komentirali su članovi Predsjedništva Želimir Vukobratović i Davor Konfic koji su pokušali objasniti kako postoji vrijeme, mjesto i tijela stranke koja se bave rješavanjem unutarstranačkih problema. Kešer nije posustao u svojim odgovorima pa je isprovocirao Vukobratovića koji se na kraju ipak ispričao za svoje žešće komentare.

– SDP Križevci će kroz par dana održati sjednicu Predsjedništva, a za 23. lipnja planirana je i sjednica Gradskog odbora na kojoj ćemo raspraviti i analizirati izborne rezultate, poziciju stranke u Križevcima i daljnje poteze – kazao nam je Dejan Pernjak, tajnik gradske organizacije.

Majdakova pozicija je poljuljana lošim izbornim rezultatom koji je katalizirao nezadovoljstvo među članstvom stranke, ali SDP Križevci trenutno vode pregovore s listom Marija Rajna oko stvaranja većine u Gradskom vijeću što bi bila utješna izborna pobjeda za križevačke socijaldemokrate.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.