Stasat će pod novim krovovima

I šestogodišnjaci Jan i Patricija dočekali su da u svojoj posljednjoj predškolskoj godini u Dječjem vrtiću Križevci dobivaju obroke iz nove kuhinje i da im krov u sobama ne prokišnjava. Filip, star 4 godine, kazao je da je sve “super”, premda nitko od djece u vrtićkom dvorištu nije znao što se to ovih dana u vrtiću radi. U tom su najvećem gradskom vrtiću, s 250 djece u 10 jasličkih i vrtićkih skupina, dovršena kapitalna ulaganja u koja je Grad ove godine uložio oko 750.000 kuna.


Radi se o novouređenoj kuhinji, opremljenoj prema EU standardima, novim krovovima na kupolama vrtićkih soba, kao i promijenjenom krovištu na dvorišnim terasama i novom grijanju. Ulaganja su se nadovezala na prijašnja – popravak kotlovnica, stolarije i nekih sanitarija.

"U tri godine Grad je dao 1.250.000 kuna", reče gradonačelnik Branko Hrg, koji je sa suradnicima, pročelnikom Mladenom Tenodijem, i predsjednikom Upravnog vijeća ustanove Dragutinom Guzalićem, razgledao učinjeno.
"Najveći dio posla je obavljen, slijede manji zahvati kroz iduće godine, a važno je da je u funkciji nova kuhinja" – dodala je ravnateljica Mirjana Gregurek. Kuhinja ima i “mastolovac”, pročistač za odvajanje otpadnih tvari.
Rečeno je da ovoliko ulaganja u vrtić nije bilo od osnutka prije 30 godina, a da će radova biti i ubuduće, najavio je Guzalić.

"Nagodinu će biti brušenje podova u sobama a konačno bi i fasada trebala biti osvježena."

Obzirom na sve uloženo, ravnateljica je apelirala na susjede iz okolnih zgrada da pripaze na svoju djecu te ih (više) ne puštaju u vrtić kako ondje ne bi što uništila ili se ozlijedila.

A potrebe za uređenjem iskazali su i u drugom, od tri križevačka vrtića, onom Svetog Josipa, kojeg vode Kćeri Božje ljubavi. Na inicijativu sestre Marine od početka godine tamo traje akcija skupljanja oko 150 tisuća kuna za obnovu igrališta, didaktičkih pomagala, garderoba, uređenja eko-vrta i igraonica. Trenutno je, nakon Komualnog poduzeća, nositelj akcije Križevački poduzetnički centar, koji je za potporu pozvao obrtnike i poduzetnike.

Vezano

Komentari su zatvoreni.