Marin Meštrović sudjelovao na 27. Kampu mladih informatičara Hrvatske

Početak ljetnih praznika mladi su informatičari iz raznih krajeva Hrvatske proveli na 27. Kampu mladih informatičara Hrvatske, koji je održan u Krku od 28. lipnja do 8. srpnja 2017. godine. Ovogodišnja škola okupila je 86 polaznika, najboljih mladih informatičara, darovitih učenika osnovnih i srednjih škola te članova udruga i klubova Hrvatskog saveza informatičara (HSIN), među kojima je bio i učenik križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Marin Meštrović.

U sklopu kampa održane je čak 16 radionica programskih jezika, programiranja, robotike i android aplikacija, koje su vodili stručni suradnici HSIN-a, uspješni mladi informatičari i osvajači olimpijskih informatičkih medalja, te članovi Kluba informatičara otoka Krka. Mladi Križevčanin je istaknuo kako mu je sudjelovanje na kampu omogućilo stjecanje novih znanja iz informatike i programiranja, ali i novih iskustava te prijatelja.

Financijsku podršku za odlazak na Kamp Meštroviću je pružio i Grad Križevci, a gradonačelnik Mario Rajn je na prijemu upriličenom ovih dana križevačkom gimnazijalcu čestitao što je izabran za sudjelovanje na 27. Kampu mladih informatičara Hrvatske te na osvojenom 6. mjestu na Državnom natjecanju iz informatike u ožujku ove godine. Također su razgovarali i o mogućnostima oživljavanja informatičkog kluba u Križevcima, a prijemu su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te Marinova majka Ana Meštrović.

Hrvatski savez informatičara (HSIN) organizirao je 27. Kamp u suorganizaciji s Klubom informatičara otoka Krka – KIOK i domaćinom, OŠ “F. K. Frankopan” iz Krka. Program se financira iz javnih potreba za tehničku kulturu, a pokroviteljstvo i potporu su pružili Hrvatska zajednica tehničke kulture te Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Grad Krk i Primorsko-goranska županija. Voditelji Kampa bili su Nikola Dmitrović u ime HSIN-a i Boris Bolšec u ime škole domaćina.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Čitam sve ove prekrasne primjere uspješnosti, naših mladih.
    Glasno razmišljam, kako to da se svi naši uspješni i kreativni ljudi ne uključe u Politiku, pa da se konačno maknemo iz ove “depresije”?
    Ali, tu je stranačka stega, i tko, i od nas (ako mu je dobro), voli da netko stalno talasa?!
    Nadam se da je sve ovo, samo jeda među faza, ka zrelosti SVIH?

Komentari su zatvoreni.