Premijera predstave Šampanjac i O štetnosti duhana

teatar_kvark_premijera_tomislav_hrebak_sampanjac_o_stetnosti_duhanaTeatar KVARK predstavlja ovog vikenda premijeru monodrame Šampanjac i O štetnosti duhana koja će se odigrati dva dana zaredom u Klubu kulture u Križevcima.

U petak i subotu (3. i 4. lipnja) s početkom u 21 sat pred publiku će izaći glumac Tomislav Hrebak koji će odigrati ovaj komad A.P. Čehova. Iza predstave stoji Biljana Matišić čiji je to redateljski prvijenac.

Teatar KVARK kazališni je projekt istoimene križevačke udruge koja vlastitom produkcijom pokušava nadomjestiti nedostatak autorskog kazališnog prostora u gradu Križevcima. Osnivač i voditelj teatra je Boris Čataj, dobitnik gradske nagrade za životno djelo u 2012. godini.

Teatar predstavu najavljuje sljedećim tekstom:
“Kad nema pravoga života, čovjek živi od fatamorgana.”
“Privlačan je samo brak iz ljubavi; oženiti se djevojkom samo zato što je simpatična isto je što i kupiti na tržištu nepotrebnu stvar samo zato što je lijepa. U bračnom životu najvažnija spona je ljubav, spolna privlačnost, jedno tijelo, a sve drugo nesigurno je i dosadno, ma kako smo pametno proračunali. Dakle, nije riječ o simpatičnoj djevojci, nego o voljenoj.”

Antona Pavloviča Čehova nazivaju začetnikom psihološkog realizma. Oženjen glumicom Olgom Knipper. Tvrdio je da mu je medicina žena, a književnost ljubavnica. Ostao poznat više kao bolesnik, a svjetsku slavu donijelo mu je kazalište.(ePodravina.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.