Marin Meštrović šesti na državnom natjecanju iz informatike

U Primoštenu je od 14. do 17. ožujka 2017. održano državno natjecanje iz informatike, na kojem je učenik križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Marin Meštrović osvojio odlično 6. mjesto u kategoriji Algoritmi za učenike 2. razreda. Mentor križevačkom gimnazijalcu je profesor Milan Đurić.

Meštrović je nakon županijskog natjecanja pozvan na državno natjecanje s 8. rezultatom u državi, a skok na 6. mjesto velik je napredak u kratkom vremenu. Samo natjecanje je trajalo dva dana, a rješavalo se šest problemskih zadataka.

Na natjecanju je sudjelovalo 164 učenika iz osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske uz pratnju 98 mentora, a organizatori su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatski savez informatičara i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

Učenici su se natjecali u kategorijama: Programiranje u programskom jeziku LOGO, Primjena algoritama, Osnove informatike i Razvoj softvera. Svi učenici su pokazali visoku razinu znanja, a rezultate donosimo ovdje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.