Rajn: Ne bojim se za budućnost Križevaca

Za budućnost Križevaca se ne bojim, potaknuli smo građane da koriste obnovljivu energiju i uzor smo drugima u zemlji i izvan nje. Zakoračili smo i u područje geotermalne energije, ali najvažniji su ljudi i zato ulažemo u mlade, škole, vrtiće, udruge”, poručio je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, koji se u istoj ulozi uz Dan grada s govornice velike dvorane Hrvatskoga doma obratio sedmu godinu zaredom. Svečanu sjednicu Gradskog vijeća povodom 772. rođendana grada otvorio je predsjednik Igor Frbežar podsjetivši na bogatu povijest Križevaca i podatak da se na današnji dan obilježava spomen na proglašenje slobodnoga kraljevskoga grada 24. travnja 1252. godine, kad je ban Stjepan proglasio Gornji grad novim kraljevskim gradom.

Čestitke je prvi uputio zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić.Mene je zapalo da budem odgovoran za najveći projekt u povijesti Križevaca, izgradnju vodovodne i komunalne infrastrukture pa ću i s ovog mjesta obećati da će radovi biti gotovi do blagdana sv. Marka“, poručio je Vukmirić uz zahvalu na suradnji svima uključenima u projekt aglomeracije. Uime gradonačelnika i načelnika, rođendan Križevcima je čestitao gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez, a čestitkama se pridružio župan Darko Koren.

Grad Križevci je u simbiozi sa županijom, to se vidi kroz podršku koju nam daje gradonačelnik Mario Rajn i njegovi vijećnici u Županijskoj skupštini. Ta suradnja se nastavlja i u gradu pa ću najaviti rekonstrukciju zgrade Doma zdravlja, taj kompleks zahtijeva ozbiljnu obnovu koju ćemo početi ove godine. Distributivni centar za meso u zoni Gornji Čret, dogradnja gimnazije i još neki manji projekt, to je ono što zajedno planiramo realizirati“, poručio je župan i primijetio da se, s obzirom na radove koji se odvijaju u cijelome gradu, u gradu vina i štatuta danas najčešće govori o vodi.

Danas zavisi od lokalnih čelnika koliko su spretni i poduzetni da se iskoriste prilike koje im država pruža. Želim svojim Križevcima da se nastave razvijati, da ima puno djece i da sva imaju mjesta u vrtićima. Želim također da oni koji rade imaju dobre plaće, a poduzetnici što manje namete“, rekao je Branko Hrg kao izaslanik predsjednika Vlade. Na svečanoj sjednici bio je i saborski zastupnik Mišel Jakšić te predstavnici gradova prijatelja. U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Alberta Štrige Dunja Rebić i puhački orkestar pod ravnanjem Marija Komazina, a čitav program vodila je Sonja Mrnjavčić.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno