Dvojici ‘kamiondžija’ po 10 dana zatvora

stop_policija_kontrola_prometaPODRAVINA I PRIGORJE – U noći s petka na subotu benzinska postaja u središtu Svetog Ivana Žabna bila je meta provalnika. Ukrali su veću količinu cigareta, a o kojoj se vrijednosti radi bit će utvrđeno nakon odštetnog zahtjeva.

Križevački policajci sumnjaju da se 17-ogodišnjak s njihovog područja bavi proizvodnjom, prodajom i omogućavanjem trošenja droga. Krim istragom utvrdili su da je tijekom ove godine marihuanom opskrbljivao veći broj osoba na području grada. Nakon kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Varaždinu predan je u pritvor.

Iako je bila nedjelja, jučer je imao posla Prekršajni sud u Koprivnici, a nakon presuda u zatvoru su završila dvojica vozača kamiona koje je policija zatekla tijekom noći na području Rasinje. Prvi, 29-ogodišnjak za volanom teretnjaka bio je bez položenog vozačkog ispita, ali pod utjecajem 1,37 promila alkohola. Iza njega policajci su zaustavili 51-ogodišnjaka koji je upravljao teretnjakom unatoč izrečenoj zabrani, s izmjerenih 2,62 promila. Osim s po 10 dana zatvora obojica su kažnjena novčano plaćanjem 1.500 kuna i zabranom za B kategoriju šest mjeseci.(RKC)

Vezano
1 komentar
  1. marian piše:

    Mislim da je kazna oduzimanja dozvole na duže vrijeme najučinkovitiji način da vozači prije sjedanja za volan dobro promisle trebaju li im promili ili ipak ne. Moje je mišljenje, da bez pardona treba svakom oduzeti dozvolu na razumno dugi rok toliko da imaju vremena posložiti pluseve i minuse trošenja alkohola kao vozači!SRETNO

Komentari su zatvoreni.