Danas prvi dan nove školske godine, 256 učenika osnovne i 296 srednje škole kreće u prvi razred

Prvi ponedjeljak u rujnu ujedno je i prvi dan nove nastavne i školske godine, kojemu se vesele učenici i nastavnici.
Za 256 učenika osnovnih i 296 srednjih škola u Križevcima danas je to i uspinjanje na novu stepenicu u njihovom obrazovanju, jer kreću u prvi razred.
Ljetos je u Osnovnu školu Ljudevita Modeca upisan 101 prvašić, Osnovna škola “Vladimir Nazor” upisala ih je 76, Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju pohađat će 6 učenika prvih razreda, a osnovnoškolski program Glazbene škole Alberta Štrige upisalo je 76 učenika.
Srednjoškolski “đaci prvaci” od školske godine 2017./2018. najbrojniji su u Srednjoj školi Ivan Seljanec (126), Srednju gospodarsku školu pohađat će 89 učenika prvih razreda, a Gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkoga kao srednjoškolski put odabralo je 60 učenika, dok će 21 učenik biti u prvim razredima srednje Glazbene škole.

U prvom tjednu školske godine kalendarski je i dan svetog Marka Križevčanina, 7. rujna, koji je proteklih desetak godina u križevačkim školama bio nenastavni. No, tako neće biti i ove godine, već je, slijedom odluke s prošlotjednog sastanka križevačkog gradonačelnika s ravnateljima škola u Križevcima, dan nastavni, a svim učenicima koji to žele omogućit će se da u pratnji vjeroučitelja prisustvuju svetoj misi.
Naime, na sastanku je utvrđeno kako je prijašnjih godina zapravo vrlo mali broj učenika prisustvovao svetkovini obilježavanja blagdana sv. Marka na sam dan, a izgubio se jedan nastavni dan na samom početku školske godine.
 
Ova školska godina trebala bi biti posljednja prije pokretanja cjelovite reforme kurikula, a nadamo se kako će i križevačke škole biti uključene u njezinu eksperimentalnu provedbu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.