Preuzimanje besplatnih udžbenika na prvi dan nastave

Grad Križevci ove je godine po prvi puta osigurao besplatne udžbenike za sve učenike križevačkih osnovnih škola koje će učenici moći preuzeti prvog dana nastave.

Pored udžbenika, učenici od prvog do četvrtog razreda dobit će i radne bilježnice, a učenici petih razreda dobit će i geografske atlase.

U Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ učenici petih razreda dobit će tablete s obzirom da je škola uključena u projekt e-škole i opremljena potrebnom infrastrukturom, a tablete će dobiti i učenici Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju.

Sve zajedno za udžbenike i pripadajuća dopunska nastavna sredstva kao i za tablete, Grad Križevci osigurao je 1,5 milijuna kuna.

Korisnicima će u roku od 10 dana od početka nastavne 2018./2019. godine biti predana potvrda, potpisom na koju će jamčiti povratak udžbenika („revers“) do početka nastavne 2019./2020. godine, u stanju primjerenom za korištenje u idućoj nastavnoj godini, kao i preuzeti odgovornost za nastala oštećenja zbog kojih bi udžbenici bili neupotrebljivi.

Ove godine bilježi se povećanje broja učenika pa je tako u prvi razred Osnovne škole Ljudevita Modeca upisano 108 učenika dok ih je prošle godine bilo 95, a u Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ upisano je 78 učenika dok ih je prošle bilo 77.

Vezano

Komentari su zatvoreni.