Zovem se

Zovem se Pero Budija, po zanimanju sam ekonomist. Sedamdesetih sam bio vrhunski sportaš, prvak i rekorder. Nositelj sam nagrade za ‘Fair Play’ za 1975. godinu koju dodjeljuju Sportske novosti. Živim u Križevcima od 1981. godine, smatram se Križevčaninom. Volim svoj grad i mnoge ljude u njemu. Pišem (a ne skrivam se) i na portalu Križevci.info pod šaljivim pseudonimom Crni Petar. (Usput, iza sveg mog očaja krije se zajebancija).

Moje najčešće  teme su grad, ljudi i pojave koje nas okružuju. Najčešće su to ljudske gluposti, primitivci, primitivizam. Smatram da je najistaknutiji vinovnik gluposti i primitivizma u gradu gradonačelnik Branko Hrg te je on moja najčešća i omiljena tema. Kako mi on svojim javnim i onim tajnim kuloarskim djelovanjem svakodnevno daje materijala, tako mi zapravo pomaže da zaradim svoj honorar, na čemu sam mu zahvalan. I ne sumnjam da će mi i dalje davati “štofa” pa ću morati pisati više i češće, kao danas uostalom.

Koliko vidim Hrg se osjetio uvrijeđen i poslao mi poziv na javno sučeljavanje. Da je imalo pismen znao bi da je svaka javno izrečena riječ, pa tako moja i njegova JAVNO SUČELJAVANJE, u kojem njegovi štovatelji i moji čitatelji svakodnevno donose sud. Šteta da ga to nisu naučili njegovi mentori u Partijskoj školi u Kumrovcu. On unaprijed sudi da do suočavanja neće doći, a ja ga pozivam da izabere mjesto, način, vrijeme i teme. Radiopostaja je pravo mjesto za takvo sučeljavanje. Samo pod jednim uvjetom – u studiju on, ja i mikrofon. Jednako vrijeme i jednaka prava.

Umjesto tužbe koja bi me silno razveselila (mnoge argumente čuvam u rukavu, a neke i u fasciklima) predlažem Hrgu da demantira navode iz mojih kolumni (i insinuacije) i da se obrani od anonimnoga kukavice Crnog Petra. Potkalnički fiškalčiću, opet si me razočarao, pa ti čitaš Crnog Petra!

I dva pitanja za tebe na kraju:

1. Hajde pogodi piše li Crni Petar Peru Budiju ili Pero Budija piše Crnog Petra?

2. Je li Dundo Maroje napisao Marina Držića ili je Marin Držić napisao Dunda Maroja?

- Advertisement -

Možda vam se svidi
11 komentara
 1. Lepi piše:

  Crni Petar melje vjetar…

  1. imt 533 piše:

   Crni Petar je p….

 2. ivo piše:

  poštovani mali od palube,
  tebe su trebali ovi kreteni zaposliti,ALI SU IZGUBILI IZBORE PA SAD SEREŠ BEZ VEZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  TKO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI
  LP

 3. mali od palube piše:

  Nebi se ti javljao da nemaš koristi od ovih što ih on spominje u kolumnama. Jesu ti sredili poso nakon učlanjenja?

 4. SDP piše:

  KAJ JE JE HRG JE PUNO NAPRAVIL ZA GRAD,A CRNI PETAR SAMO LAŽE I STVARA NEKE NAPETOSTI I NEPRIJATELJE UNUTAR GRADA,A TKO GA HRANI?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  SD PIJAN

 5. krizevciinfo piše:

  Poruka korisnicima

  Sukladno članku 3 Uvjeta korištenja ovog portala, komentari koji vrijeđaju bit će obrisani. Molimo za suradnju i suvisao dijalog. https://www.krizevci.info/uvjeti-koristenja/

  Redakcija portala

 6. Anon Imni piše:

  (H)SS trupa za cyber ratovanje je dobila zeleno svjetlo s vrha.

 7. marijan piše:

  Crni Petre ti tu nekaj sereš bez veze,
  a viriš iz gradonačelnikove guzice!!!!
  Marijan Vu….ć

 8. ivo piše:

  jel se to javlja onaj miš iz kalnika mladen?????!!!!!!

  1. baja piše:

   Crni petar jebivetar…

 9. Mladen piše:

  Ivo, Ivo iz Remetinca, jesi to ti?

Komentari su zatvoreni.