Zovem se

Zovem se Pero Budija, po zanimanju sam ekonomist. Sedamdesetih sam bio vrhunski sportaš, prvak i rekorder. Nositelj sam nagrade za ‘Fair Play’ za 1975. godinu koju dodjeljuju Sportske novosti. Živim u Križevcima od 1981. godine, smatram se Križevčaninom. Volim svoj grad i mnoge ljude u njemu. Pišem (a ne skrivam se) i na portalu Križevci.info pod šaljivim pseudonimom Crni Petar. (Usput, iza sveg mog očaja krije se zajebancija).

Moje najčešće  teme su grad, ljudi i pojave koje nas okružuju. Najčešće su to ljudske gluposti, primitivci, primitivizam. Smatram da je najistaknutiji vinovnik gluposti i primitivizma u gradu gradonačelnik Branko Hrg te je on moja najčešća i omiljena tema. Kako mi on svojim javnim i onim tajnim kuloarskim djelovanjem svakodnevno daje materijala, tako mi zapravo pomaže da zaradim svoj honorar, na čemu sam mu zahvalan. I ne sumnjam da će mi i dalje davati “štofa” pa ću morati pisati više i češće, kao danas uostalom.

Koliko vidim Hrg se osjetio uvrijeđen i poslao mi poziv na javno sučeljavanje. Da je imalo pismen znao bi da je svaka javno izrečena riječ, pa tako moja i njegova JAVNO SUČELJAVANJE, u kojem njegovi štovatelji i moji čitatelji svakodnevno donose sud. Šteta da ga to nisu naučili njegovi mentori u Partijskoj školi u Kumrovcu. On unaprijed sudi da do suočavanja neće doći, a ja ga pozivam da izabere mjesto, način, vrijeme i teme. Radiopostaja je pravo mjesto za takvo sučeljavanje. Samo pod jednim uvjetom – u studiju on, ja i mikrofon. Jednako vrijeme i jednaka prava.

Umjesto tužbe koja bi me silno razveselila (mnoge argumente čuvam u rukavu, a neke i u fasciklima) predlažem Hrgu da demantira navode iz mojih kolumni (i insinuacije) i da se obrani od anonimnoga kukavice Crnog Petra. Potkalnički fiškalčiću, opet si me razočarao, pa ti čitaš Crnog Petra!

I dva pitanja za tebe na kraju:

1. Hajde pogodi piše li Crni Petar Peru Budiju ili Pero Budija piše Crnog Petra?

2. Je li Dundo Maroje napisao Marina Držića ili je Marin Držić napisao Dunda Maroja?

20 godina CSF
Vezano
11 komentara
  1. Lepi piše:

    Crni Petar melje vjetar…

    1. imt 533 piše:

      Crni Petar je p….

  2. ivo piše:

    poštovani mali od palube,
    tebe su trebali ovi kreteni zaposliti,ALI SU IZGUBILI IZBORE PA SAD SEREŠ BEZ VEZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    TKO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI
    LP

  3. mali od palube piše:

    Nebi se ti javljao da nemaš koristi od ovih što ih on spominje u kolumnama. Jesu ti sredili poso nakon učlanjenja?

  4. SDP piše:

    KAJ JE JE HRG JE PUNO NAPRAVIL ZA GRAD,A CRNI PETAR SAMO LAŽE I STVARA NEKE NAPETOSTI I NEPRIJATELJE UNUTAR GRADA,A TKO GA HRANI?????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    SD PIJAN

  5. krizevciinfo piše:

    Poruka korisnicima

    Sukladno članku 3 Uvjeta korištenja ovog portala, komentari koji vrijeđaju bit će obrisani. Molimo za suradnju i suvisao dijalog. https://www.krizevci.info/uvjeti-koristenja/

    Redakcija portala

  6. Anon Imni piše:

    (H)SS trupa za cyber ratovanje je dobila zeleno svjetlo s vrha.

  7. marijan piše:

    Crni Petre ti tu nekaj sereš bez veze,
    a viriš iz gradonačelnikove guzice!!!!
    Marijan Vu….ć

  8. ivo piše:

    jel se to javlja onaj miš iz kalnika mladen?????!!!!!!

    1. baja piše:

      Crni petar jebivetar…

  9. Mladen piše:

    Ivo, Ivo iz Remetinca, jesi to ti?

Komentari su zatvoreni.