Gimnazija oprema dvije učionice tabletima i STEM opremom

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U srijedu, 28. lipnja 2017. u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci održana je još jedna u nizu radionica u okviru projekta e-Škole. Nakon tema usmjerenih na modernizaciju nastave kao što je E-učitelj – suvremena nastava uz pomoć tehnologije, Videokonferencije u nastavi, Korištenje alata za izradu digitalnih obrazovnih sadržaja i Office 365, ovaj puta su se nastavnici bavili aplikacijom e-Dnevnik koja će ih uvelike rasteretiti papirnatog pedagoškog administriranja, a roditeljima omogućiti uvid u ocjene učenika putem interneta.

Svrha pilot projekta e-Škole je uspostaviti sustav razvoja digitalno zrelih škola u kojima adekvatna uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije doprinosi učinkovitom i transparentnom upravljanju školom, razvoju digitalno kompetentnih nastavnika spremnijih za primjenu inovacija u vlastitim pedagoškim praksama i razvoju digitalno kompetentnih učenika spremnijih za nastavak školovanja i konkurentnijima na tržištu rada. Nositelj projekta je Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda.

Osim radionica uživo u učionici, nastavnici pohađaju i niz webinara i masovnih online obrazovnih tečajeva. Učenike Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga će na jesen dočekati dvije učionice s tabletima opremljene za STEM nastavne predmete, LCD projektori u svakoj učionici, bežični Internet u cijeloj školi i stotinjak nastavnih sati matematike, fizike, kemije i biologije predviđenih za obradu kroz scenarije učenja s digitalnim nastavnim sadržajima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.