[FOTO] Sjajni križevački glazbenici i zvijezde za veliko finale Sonusa

Da Križevci imaju sjajne glazbenike koji znaju napraviti velike stvari, još jednom se pokazalo sinoć, na drugoj i završnoj festivalskoj večeri u sklopu Međunarodnog natjecanja komornih sastava i orkestara Sonus, koji su uz ljetnu pozornicu pratile sve generacije Križevčana. Bogat i raznolik program koncerta pod zvijezdama izvele su domaće snage pojačane s dvije zvijezde televizijskog showa The Voice Martinom Kosovcem i Markom Vukićem. Čuli smo klasične melodije poput uvertire iz Figarovog pira, Ode radosti, Vivaldijeve Zime i Plesa sa sabljama, izveo ih je Festivalski orkestar Sonus sastavljen od Gradskog tamburaškog orkestra i Gradskog puhačkog orkestra Križevci, pod ravnanjem mladog Martina Plešea.

U opuštenoj atmosferi, program je klizio kao da su ga uvježbavali mjesecima pa je i greška, zbog koje je Vukić zaustavio pjesmu i molio dirigenta Martina da krenu od početka, djelovala kao dio dogovorenog i uvježbanog programa i publika ju je nagradila pljeskom. Izvođači su se redali jedan za drugim pjevajući poznate hitove, a solistima i orkestru pridružio se i dječji zbor naše Glazbene škole Alberta Štrige. Osim već afirmiranih puhača i tamburaša, križevačka publika čula je danas skoro zaboravljeni stroj bez kojeg nekad nije bilo ni kancelarije ni novinske redakcije – pisaću mašinu u ulozi muzičkog instrumenta, a “svirao” ga je udaraljkaš Lovro Baričević.

Uz uhodani Sonus za solo instrumente, ovo je prvo izdanje natjecanja komornih sastava i orkestara i već su ga posjetili mladi glazbenici iz svih krajeva. Svoje natjecateljske programe izvodili su u koncertnoj dvorani Glazbene škole i u Hrvatskome domu u subotu i nedjelju, a sinoć su im na “Koncertu pod zvijezdama” uručene nagrade i priznanja. Čitav program obje večeri vodila je Sonja Mrnjavčić.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno