[FOTO] Miki Solus s bendom večeras u Art Rock Caffeu

Upravo se održava tonska proba uoči večerašnjeg koncerta Mikija Solusa, jazz šansonjera s rapperskim stavom iz Zagreba, koji će se održati u kultnom Art Rock Caffeu s početkom u 21 sat. Gdjekoju ulaznicu najsretniji će moći nabaviti na ulazu uoči koncerta.

Miki Solus poznat je po svom ležernom pjevačkom izričaju i apsurdnim pjesmama u kojima kombinira humor s pop kulturom te šok s nevjericom. Najpoznatije pjesme su mu Hipster i Pun kufer s albuma Muzika za djecu i penzionera. Nastupa na klaviru, gitari, a ponekad i na harmonici, uz pratnju benda. Iza sebe ima pet dugosvirajućih studijskih albuma, četiri nosača zvuka sa svirki uživo i jedan s glazbom za kazalište.

Početak glazbenog djelovanja Solus započinje 2011.g. debitantskim albumom Muzika sumnjive kvalitete koji prolazi zapaženo u alternativnim glazbenim krugovima. Svoj drugi album, Muzika za djecu i penzionere izdaje 2015. godine te njime Miki dolazi do šire publike i popularnosti. Treći album, Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama izlazi 2017.godine i donosi mu nominaciju za Porin i hit singl Život je palačinka.

Paralelno uz glazbenu karijeru, Solus gradi i kazališnu te tako ostvaruje uloge ili radi glazbu za predstave Elementarne čestice, Carevo novo ruho, Cijankalij 218 , Vilenjakov prvi Božić. Također, pojavljuje se u filmu Zagrebački ekvinocij za koji je skladao istoimenu pjesmu. Novi album Hambugeri, kvizovi i craft pive najavljen je singlovima Izdao sam fanove, Melanija, Bombonijera s kojom je nastupio na Zagrebačkom Festivalu 2019. godine i Zagrebački ekvinocij.

Također, široj javnosti je poznat i po hitoidno-skandaloznoj pjesmi Lubenica koju je snimio u duetu s Lidijom Bačić. Za najnoviji album “Najbolji su pjevači bez sluha“ Solus kaže: “ Ovo nije album za ljude koji prate trendove, koji vole kada izvođači zvuče ‘svjetski, a naše‘; ovo nisu pjesme za ljubitelje vrhunske produkcije i zapadne rock estetike, a ponajviše ovo nije album za poklonike tehničke izvedbe, ugodnih vokala i bogatih aranžmana. Svi ostali možda bi mogli uživati u ovom albumu”.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.