Održan sastanak s ravnateljima županijskih zdravstvenih ustanova

Župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić u Županijskoj upravi održali su sastanak s ravnateljima županijskih zdravstvenih ustanova i Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica.

Sastanku su prisustvovali ravnatelj OB Koprivnica dr. Mato Devčić, ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Mirjana Hanžeković, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko – križevačke županije dr. Draženka Vadla, zamjenica ravnateljice županijskog Doma zdravlja Željka Fruk, novoimenovana ravnateljica Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica Željka Koluder – Vlahinja te pročelnici upravnih tijela.

Župan je uvodno zahvalio svim ravnateljicama i ravnateljima na savjesnom i odgovornom radu i vođenju zdravstvenih ustanova u ovoj epidemiološki zahtjevnoj situaciji vezanoj uz pojavu epidemije koronavirusa, a posebno je zahvalio na angažiranosti u radu županijskog Stožera civilne zaštite. Osvrnuo se na ulogu svih zdravstvenih djelatnika, kao i djelatnika u sustavu socijalne skrbi koji su u najtežim trenutcima u prvom valu epidemije bili na prvoj liniji obrane od ove bolesti te im uputio riječi zahvale.

Na današnjem sastanku župan je zahvalio na kvalitetnoj suradnji dosadašnjoj pročelnici  Upravnog odjela za zdravstveno socijalne djelatnosti Željki Koluder – Vlahinja te službeno predstavio i novu pročelnicu po ovlaštenju župana Maju Blažek. Naime, Željka Koluder Vlahinja je nakon provedenog natječaja za ravnatelja/icu Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, kao jedina kandidatkinja koje je formalno ispunila sve uvjete natječaja imenovana na dužnost ravnateljice od strane Upravnog vijeća Doma s 10. kolovoza. S tim datumom Upravni odjel za zdravstveno – socijalne djelatnosti preuzela je Maja Blažek, koja je u Županijskoj upravi radila u Upravnom odjelu za opću upravu  i imovinska prava na poslovima besplatne pravne pomoći, udruga, zaklada i građanskih stanja.

Tema sastanka bila je funkcioniranje županijskih zdravstvenih ustanova i Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica u novonastalim uvjetima prilagodbe epidemiji koronavirusa te planovima i aktivnostima koje će biti izuzetno zahtjevne u jesenskom razdoblju ovisno o razvoju epidemiološke situacije.

Na kraju sastanka ravnateljice i ravnatelji ustanova informirali su župana i sve prisutne o tijeku provođenja aktualnih projekata u ustanovama.

Vezano

Komentari su zatvoreni.