Treći off road kup Križevci vozi bez teškoća

Određivanjem startnih pozicija za koje su se sudionici iz 28 momčadi iz Hrvatske, Slovenije i Njemačke izborili plivajući u velikom bazenu u Križevcima, počelo je treće izdanje Off road kupa Križevci – natjecanja terenskih automobila. Natjecanje su otvorili župan Darko Koren i gradonačelnik Branko Hrg, uz pomoć predsjednika organizacijskog odbora Kupa, Jadranka Kovača. Poručio je svim vozačima, iz 15 off road klubova, da je pobjednik kupa svaki koji završi utrku. To je, sudeći po ekstremnosti samog offroad sporta, bio solidan poticaj za odlazak na teren.

Iz Križevaca je prema Apatovcu krenula prva vožnja u kategorijama soft book i hard book. Na terenu po šumama i poligonu zatim je popodne otpeljana i druga vožnja. Ivan Knok uime organizatora ovog ekstremnog susreta – Off road kluba Križevci, kazao je da staza nije teška i da sudionicima ne bi trebao biti problem svladati je, obzirom da je i vrijeme povoljno pa u šumi nema mekog blata u koje bi terenci mogli zaglibiti.

No, nije se vozilo samo po danu, već je u Apatovcu organizirana i noćna vožnja, puna atrakcija već i po tome što je počela nakon zabavnog programa pod šatorom u Apatovcu. Nakon prvog dana 3. off road kupa u kategoriji soft book vodi Ščulac iz ORK No limits, dok je trenutno vodeći u hardu Krota iz ORK Kamo oko vidi Buzet.
Danas utrkuju i brzinci kao i hard i soft bookeri, ali u ekstremnijim uvjetima. Pobjednici kupa bitće poznati oko 16 sati, što ovisi i o tome hoće li dotada sve momčadi doći do cilja nakon vrludanja apatovečkim krajolikom.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.