Uz ples i recitiranje, družili se učenici COOR-a i OŠ Ljudevita Modeca

ZAJEDNIČKA SURADNJA Kreativno druženje učenika i suradnja među školama dodatan je poticaj daljnjim aktivnostima.

Učenike od prvog do petog razreda križevačkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i učiteljicu Snežanu Premužić posjetili su učenici 1.b razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca u pratnji učiteljice Suzane Balić.

Međusobno druženje učenika odvijalo se uz prigodne recitacije i ples, a knjižničarka Tihana Doskočil je učenicima pročitala priču o šarenom sloniću Elmeru.

Svaki je učenik nakon toga izradio svoj poseban cvijet pa su na zajedničkom panou dobili čarobnu livadu punu različitog cvijeća.

Na kraju druženja i razgledavanja Centra, dogovoren je još jedan susret učenika prije početka ljetnih praznika.(ePodravina.hr)

COOR-ovci također obilježili važne međunarodne dane

U organizaciji profesorica edukacijske-rehabilitacije Kristine Kranjčević i Dunje Radaković, učenici COOR-a su obilježili Međunarodni dan osoba sa sindromom Down. Povodom prvog dana proljeća, Dana šarenih čarapa, u holu Centra zajednički su se okupili s ciljem podrške, senzibilizacije te inkluzije u zajednici prikazom plakata i video produkcijama – što sve mogu i postižu osobe sa Down sindromom.

– Djevojčice, dječaci, mladi te odrasle osobe sa sindromom Down ne poznaju granice svojih želja; oni su manekeni, sportaši, glumci, modni dizajneri, pomoćnici u nastavi, treneri plesa… “Nek se čuje moj glas u društvu!” krilatica je ovogodišnjeg međunarodnog obilježavanja, istaknule su organizatorice.

Nekoliko dana kasnije obilježen je „Ljubičasti dan“ ili „Purple day“, dan pružanja podrške osobama s epilepsijom. Obilježava se 26. ožujka na svim kontinentima i u više od stotinu zemalja svijeta te je proglašen najutjecajnijim međunarodnim danom u svrhu podizanja razine osviještenosti o epilepsiji. COOR-ovci su tom prigodom pružili podršku akciji dijeljenjem letaka o epilepsiji Križevčankama i Križevčanima.(kž.info)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.