[FOTO] Križevačka pivska milja – zabavna utrka s humanitarnim ciljem

Stare brige mučile su natjecatelje na novoj stazi 3. Križevačke pivske milje jučer u parku kod škole “Vladimir Nazor”. Piti sporo pa brže potrčati ili pak obratno – kombinirale su se taktike, a najuspješniji u pojedinačnoj konkurenciji bio je Tomislav Lončar, drugi Igor Pavlinić, treći Toni Nađ i četvrti Žarko Kosanović.

U ekipnoj kategoriji pokazalo se da redovito treniranje trčanja nema nikakvog utjecaja na uspjeh u ovoj utrci, a pobijedila je ekipa koja se nazvala “Brže nemre” u sastavu Matija Španić, Ivan Funtak, Karlo Črnec i Dominik Kovačić. Njihova taktika bazirala se, kao što im i naziv otkriva, na brzini (doduše nisu otkrili odnosi li se to na ispijanje ili na trčanje), dok je ekipa “Kapaciteti” (koja inače redovito odnosi prva mjesta na trkačkim natjecanjima) u sastavu Matija Ceković, Antun Siročić, Željko Dubravec i Dario Mesar osvojila drugo mjesto. Treći su bili momci pod nazivom “Caffe bar GAS GAS” u sastavu Tomislav Lončar, Mihael Bočkaj, Neven Kump i Karlo Kranjčević, a na začelju su ostali “Pivski dječaci” (i trkački veterani) Zvonimir Mesić, Igor Kuzmić, Alen Lukinović i Toni Jukica.

Ovu utrku koja kombinira trčanje i uživanje u domaćem pivu treći put organiziraju Križevačka udruga pivara, Škola trčanja i nordijskog hodanja AK Križevci i Turistička zajednica grada Križevaca. Trčalo se s humanitarnim ciljem i 100 eura prikupljenih od kotizacija uplatit će se Zakladi Volim Križevce. Utrka 3. Križevačka pivska milja dio je događanja u sklopu Dana grada.

Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno