Dosadio sam ljudima, ali bit ću, ako treba, župan do groba

DVOJBA Darko Koren ne zna bi li ostao na čelu Koprivničko-križevačke županije
– Da više ne želim biti župan, to su nebuloze, no rekao sam da se neću kandidirati, a sada sam baš dobio volju i za treći mandat – kaže Koren.

– Da više neću biti župan, to su nebuloze. U neformalnom sam razgovoru s novinarima kazao da se neću kandidirati za župana 2013. godine, no ne i to da ne želim obavljati sadašnji mandat – rekao je jučer Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije.

Dosadit ću ljudima

Ipak, dodao je da njegov posao ne ovisi samo o njemu, nego o nizu drugih okolnosti.
– Da sam sam na svijetu, naravno da bih mnoge stvari učinio drukčije. No, ovako se nikad ne zna što će se i kako dogoditi. Iz sadašnje perspektive, više bih volio živjeti normalan život, no kad uđete u politički vodotok – teško je izići. Čovjek se umori nakon toliko godina ovoga posla – povjerio se Koren.
On je još 2008. izjavio da će dati ostavku ako Podravski ipsilon ne bude završen na godinu, no usprkos tome što gradnja te prometnice još nije na vidiku, i dalje je čvrsto u fotelji župana.

Jučer je na naša pitanja stalno ponavljao kako sve ovisi o okolnostima, a u šali je rekao da je nakon članka u lokalnom tjedniku o tome kako više neće biti župan, baš dobio volju da zaplovi u treći mandat.
– Napišite da ću se sada namjerno kandidirati – rekao je jučer.
Dodao je da je i kao dožupan, kad je iznad njega bio Josip Friščić, nosio velik dio tereta.
– Mišljenja sam da nakon što toliko dugo radim ovaj posao i ja dosadim ljudima, pa treba dati priliku drugima – kazao je.

Koren je ustvrdio kako je većina njegovoga posla borba s vjetrenjačama, no još nema namjeru odustati. Posljednjih je dana javnosti poznat po svojoj borbi s Max TV -om i protivljenju da se prikazuje pornografija zbog zaštite djece, zbog čega je ušao u zapaženu polemiku s Ivicom Mudrinićem, šefom HT-ove uprave.

Privatni razlozi

– Svoj ću mandat, koji traje još dvije i pol godine, obnašati kao i do sada, a ako se neću kandidirati, to će biti iz privatnih, a ne političkih razloga – otkrio je Koren.
Kazao je kako pretpostavlja da su se mediji njegovim tobožnjim odlaskom s mjesta župana počeli baviti jer smatraju da je to ljudima zanimljivo. Kad smo mu rekli da se građani raspituju hoće li izgubiti najboljeg župana do sada, Koren se raznježio i kazao da će, ako treba, ostati župan do groba. (VL)

Vezano

Komentari su zatvoreni.