Kandidati koalicije Rijeke pravde u Križevcima najavili prve poteze

Koalicija Rijeke pravde predstavila je jutros na Nemčićevom trgu u Križevcima svoje kandidate s liste u 2. izbornoj jedinici i pozvala građane da izađu na izbore u srijedu 17. travnja. Nositelj liste Boris Lalovac naglasio je da su ovo važni izbori za Hrvatsku i prilika da se napokon uhvati standard kakav su građani dugo željeli. Obećao je više se posvetiti umirovljenicima i ljudima s nižim dohotkom. “Izađite, izaberite, bitna je izlaznost i da što više građana iskaže svoju volju“, poručio je, a podržala ga je i dosadašnja saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš.

Ovi izbori su relativno jednostavni. S jedne strane imate HDZ koji zemlju vodi u korupciju i s druge strane imate jednu pristojnu, poštenu i perspektivnu Hrvatsku“, misli Mrak Taritaš i za prve poteze, ako koalicija s kojom nastupa na izborima osvoji vlast, najavila je smjenu glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića, ukidanje nedavno usvojenog Kaznenog zakona (Lex AP) koji je uveo novo kazneno djelo neovlaštenog otkrivanja sadržaja izvidne ili dokazne radnje i vezao ruke novinarima da objavljuju informacije koje su u interesu javnosti. Treći potez, najavljuje, tiče se povećanja primanja za umirovljenike.

Preferencijalne glasove kao posljednji na listi koalicije Rijeke pravde još jednom lovi Bojan Glavašević. Misli da se u kampanji premalo govori o tome što građani imaju od toga ako izađu na izbore. Spomenuo je veliki vizionarski projekt za Hrvatsku, modernu željeznicu koju vidi kao važan kotačić u procesu demografske obnove. “Vrijeme je da od Hrvatske napravimo zemlju kakvu su sanjali oni koji su dali živote za nju“, poručio je Glavašević.

Jedina Križevčanka na ovoj listi je Marija Vukobratović, a fokus njenog interesa bit će, obećala je, poljoprivreda i proizvodnja hrane. “Imamo nikad skuplju hranu i nikad više nezadovoljnih poljoprivrednika. Nešto apsolutno iz temelja treba mijenjati“, rekla je Vukobratović. Koprivničanac Tomislav Golubić pak, obećao je da će, uspije li postati saborski zastupnik, raditi na izmjenama sadašnjeg sustava koji pogoduje krivim stvarima i ne funkcionira. “Živimo u močvari u kojoj su se alge previše razmnožile“, poručio je Golubić.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno