Poštapalice savladale najdulju stazu na Festivalu nordijskog hodanja

Križevačke poštapalice, kako članovi Škole trčanja i nordijskog hodanja zbog štapova koje koriste nazivaju hodačice Snježanu Konfic, Snježanu Brumen, Šteficu Šiković, Sandru Kantar, Jagodu Hrandek, Valeriju Plačko, Vesnu Sokač, Vesnu Vučković, Višnju Posavec i Tamaru Pap s trenericom Snježanom Mergon, predstavljale su AK Križevci i svoj grad na Festivalu nordijskog hodanja, u subotu na Šuderici u Goričanu. Tjelesna aktivnost u kojoj se aktivira 90 posto mišića, boravak u prirodi, pozitivan natjecateljski duh i sve druge dobrobiti nordijskog hodanja više ne treba posebno naglašavati, no zbog dobre ekipe koja se drži na okupu i marljivo trenira – poštapalica je sve više.

Na trećem Festivalu sudjelovalo je gotovo 1200 ljudi iz svih krajeva zemlje, a Križevčanke su između tri dionice izabrale najdulju Plavu stazu i uspješno savladale oko 11 km. Hodale su do izletišta Komporski kot na graničnom prijelazu s Mađarskom, gdje ih je dočekalo osvježenje i okrijepa prije povratka na cilj.

Brzo hodanje do mađarske granice lakše su savladale nakon tradicionalnog međimurskog doručka koji su organizatori pripremili za sve sudionike pa se kušalo kuhano vino, čaj, crna kava, raznovrsni kolači, domaći klipići, kosana mast na kruhu te čvarci koje su u velikim kotlovima pripremali na licu mjesta. Festival organiziraju Udruga sportske rekreacije “Sport za sve” Goričan u partnerstvu s Međimurskim savezom sportske rekreacije “Sport za sve” i Hrvatskim savezom nordijskog hodanja, te uz podršku Općine Goričan, Međimurske županije i niza sponzora. Nakon hodanja svi hodači su dobili ručak uz koncert legendarnog Vlade Kalembera.

20 godina CSF
Vezano
Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno