Maestro Cadario s majstorskog tečaja za pjevače: Zadivljen sam razinom koju imaju učenici križevačke škole

Talijanski dirigent Alessandro Cadario i ove godine u našoj Glazbenoj školi Alberta Štrige radi s mladim pjevačima na trodnevnom majstorskom tečaju. Drago mu je što se vratio u Križevce, rekao nam je jučer u pauzi dok su se pjevači izmjenjivali u izvođenju skladbi, i pohvalio izvrsnu organizaciju ovog tečaja koju je opet odradila križevačka sopranistica Ana Majdak Fak, inače i profesorica pjevanja u glazbenoj školi. International Opera Masterclass namijenjen je učenicima, studentima i profesorima solo pjevanja, a ovogodišnji polaznici su iz Križevaca, Zagreba, Osijeka, Koprivnice, Splita i Sarajeva. Neke od pjevača maestro već dobro poznaje.

Ima pjevača s kojima sam već radio prošle godine, to su dvije učenice križevačke škole Klara Prosenečki i Dunja Rebić. Lijepo je vidjeti kako u godinu dana uz pravo vodstvo učenici napreduju i zadivljen sam razinom koju imaju učenici križevačke škole“, rekao je talijanski dirigent.

Luka Baković, Katarina Evseev, Iva Herman, Laura Kozlinger, Lucia Mikec, Klara Prosenečki, Magdalena Sever, Kristina Strinić, Dunja Rebić i Emili Špac tri će dana raditi s maestrom Cadariom uz korepetitoricu Helenu Borović, a ono što su naučili pokazat će križevačkoj publici u petak 23. veljače u 18:30 u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige.

Ove godine uz učenike srednjih škola imamo i profesionalne pjevače, što mi je iznimno drago. Stvorila se jedna kompaktna cjelina polaznika različitih razina znanja i sretan sam što ćemo na završnom koncertu moći čuti od početnika do profesionalnih pjevača“, najavio je. Maestro Cadario je kao dirigent nastupao na pozornicama velikih talijanskih teatara, ali i u Sankt Peterburgu, New Yorku, Tajvanu, Kini, Omanu, Njemačkoj i između ostalih u zagrebačkom HNK gdje je dirigirao Normu. Surađivao je s mnogim umjetnicima, među kojima je i slavni Ennio Morricone.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.