Bjeličić i Martić po pet, Belani četiri pobjede

Sve je uzbudljivije na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Križevaca u šahu. Nakon prošle nedjelje odigranih susreta 5. kola vodeći u ukupnom poretku je Jan Bjeličić s maksimalnih pet bodova, koliko ima i drugoplasirani Slavko Martić, dok trećeplasirani Marijan Belani zaostaje s bodom razlike. Četvrti s 3.5 boda je Mišel Bertusi, a peti sa bodom manje Marijan Garac.

– Bjeličić je petu uzastopnu pobjedu ostvario upravo u derbiju kola, a vjerojatno i cijelog prvenstva, protiv Belanija, čija Philidorova obrana nije mogla odolijeti odličnoj pozicijskoj i napadačkoj igri mladog branitelja naslova, izjavio je za portal Križevci.info državni sudac Borislav Vidović iz šahovskog kluba “Križevci”.

– Isti učinak ima i Slavko Martić, koji je ostvario očekivanu pobjedu protiv Natalije Krsnik, a priključak za vodećima je ulovio i Mišel Bertusi novom pobjedom, navodi dalje Vidović. Tako su glavni favoriti na polovici prvenstva očekivano zasjeli na vrh tablice. Zaostale partije, poput onih Roberta Dušaka odgođenih zbog bolesti, bit će odigrane tijekom tjedna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.