11. Večeri udaraljkaša u Križevcima od 10. do 12. rujna, donosimo detaljan program

Večeri udaraljkaša u Križevcima, popularni VUK, održavaju se u terminu od 10. do 12. rujna. Lokacija besplatnih radionica i koncerata i ove je godine atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci. U slučaju kiše koncerti sele u Koncertnu dvoranu Glazbene škole, a radionice u Udaraljkašku sobu.

11. VUK već tradicionalno, 10. rujna, započinje Stručnim skupom nastavnika udaraljki nakon čega slijedi koncert učenika iz Makarske, Rijeke i Zagreba od 19 sati. Dan kasnije, u subotu 11. rujna, na rasporedu je radionica Hrvoja Rupčićapa koncert večeri s marimbom (Srđan Palačković i Nevena Đorđević). Isti dan od 21 i 30 na rasporedu je VUK afterparty (DJ BariLikum). Nedjelja, 12. rujna, rezervirana je za radionicu koju vodi Borna Šercar, a termin od 19 sati rezerviran je za koncert Štefana Đurkovića uz goste.

“Večerima udaraljkaša u Križevcima oduvijek je bio cilj približiti glazbu i udaraljke široj publici kroz glazbeni i edukativni program. Osim tri zanimljiva udaraljkaška koncerta -prema tradiciji učenika, studenata i profesionalnih glazbenika -održat će se i dvije radionice. Udaraljkašku radionicu Afrokubanski ritmovi i udaraljke vodit će renomirani zagrebački udaraljkaš Hrvoje Rupčić, a profesor udaraljki Borna Šercar bubnjarsku radionicu pod nazivom ‘Od klasike do jazza’. Kao i uvijek, ulaz na radionice, koncerte i after party uz DJ BariLikuma i štandove Križevačke pivovare te vinarije Korenko je slobodan.”, izjavio je organizator VUK-a Josip Konfic.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. s ciljem promoviranja hrvatske i strane udaraljkaške scene. VUK tako nudi vertikalni presjek udaraljkaške scene, od početnika u osnovnim glazbenim školama, studenata na Muzičkim akademijama do eminentnih umjetnika i ansambala u Hrvatskoj i regiji. Osim koncerata tu su i besplatne udaraljkaške i bubnjarske radionice koje mahom vode priznati međunarodni glazbenici, a uz sve navedeno svima zainteresiranima na raspolaganju su i stručna predavanja.

Iako na otvorenom, VUK se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Lokacija besplatnih radionica i koncerata i ove je godine atrij Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci. U slučaju kiše koncerti sele u Koncertnu dvoranu Glazbene škole, a radionice u Udaraljkašku sobu.Organizatori Večeri udaraljkaša su Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i križevačka udruga P.O.I.N.T., a pokrovitelj Grad Križevci.

Program ovogodišnjih udaraljkaških večeri

PETAK 10.9.

12h / Stručni skup nastavnika udaraljki 

19h / Koncert učenika 

GŠ Makarska

GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka

GŠ Pavla Markovca Zagreb 

SUBOTA 11.9.

12h / Radionica Afrokubanski ritmovi i udaraljke

Hrvoje Rupčić

19h / Koncert Večer s marimbom

Srđan Palačković & Nevena Đorđević

21:30h / VUK Afterparty

DJ BariLikum / štandovi Križevačke pivovare i vinarije Korenko

NEDJELJA 12.9.

12h / Radionica Od klasike do jazza

Borna Šercar

19h / Koncert Seorsum

Štefan Đurković i gosti

Svi koncerti i radionice održat će se u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.

Vezano

Komentari su zatvoreni.