Radnik održao redovnu skupštinu: “Cilj je osvojiti prvenstvo, a sada se vidi koliko je značila kupovina kombi vozila”

U utorak, 20. prosinca, Košarkaški klub Radnik Križevci održao je redovitu izvještajnu godišnju skupštinu. Nazočno je bilo 14 od 19 članova, kojima su predstavljeni rezultati rada kluba u godini pri završetku, financijsko izvješće za 2023. godinu, kao i plan rada za nadolazeću godinu. Skupštinu su predvodili predsjednik kluba Dominik Nervo i sportski tajnik Tomislav Maslić, a među nazočnim skupštinarima bili su i članovi košarkaških obitelji koje su značajno pridonijele afirmaciji križevačke košarke – Ante i Marko Tomas, odnosno Toni i Ivan Svoboda.

„Seniori su sezonu završili na 2. mjestu u Drugoj ligi sjever, s istim omjerom kao i prvak, a veseli nas što smo u zadnjem odlučujućem kolu napunili dvoranu. Kategorija dječaka do 11 godina zauzela je sjajno 5. mjesto na prvenstvu Hrvatske. Drugi istaknuti rezultat u mlađim kategorijama postigli su kadeti, koji su osvojili regiju Sjever te igrali Jedinstvenu kadetsku ligu na razini Hrvatske, gdje su na koncu osvojili 9. mjesto. Sezonu smo završili sa 140 članova u mlađim dobnim kategorijama, čemu treba dodati i igrače iz seniorske momčadi”, uvodno je presjek najvažnijih rezultata predstavio Tomislav Maslić, sportski tajnik kluba.

Potom se osvrnuo i na nekoliko individualaca koji su se izborili za reprezentativne pozive.

„Borna Katanović je bio MVP Europskog kadetskog prvenstva B divizije, gdje je Hrvatsku vodio do zlata i povratka u A diviziju. Estera Katanović je dobila prvi poziv za U14 reprezentaciju, te Jura Brkić koji je postao europski prvak sa U17 3×3 reprezentacijom, a sada je dobio poziv za okupljanje U18 reprezentacije u 5 na 5 košarci. Velik rezultat polučile su i djevojke u U16 kategoriji, osvajanjem prvenstva Hrvatske u 3×3 košarci, čime su se plasirale na jaki međunarodni turnir na Bledu.”

U klubu je aktivno čak pet trenera, koji su provodili doista bogat program rada.

„Program kluba provodili su treneri Tomislav Matoić, Hrandek, Šikić i Svoboda, a od rujna im se priključio i Matej Bolčić. Od ostalih programa bili smo suorganizatori turnira Crosscity Buckets, poduprijeli smo memorijalni veteranski turnir Marinko Topić, sudjelovali smo u sportskom danu osnovnih škola, prvi puta smo organizirali ljetni kamp na vanjskim terenima gimnazije, uključili smo se u obilježavanje Dječjeg tjedna Grada Križevaca. Odradili smo velik posao i na polju marketinga, gdje smo povećali vidljivost kluba.”

Potom je došao red na financijsko izvješće za 2023. godinu. Pokazalo se koliko je kupovina klupskog kombi vozila bila značajna.

„Proračun kluba u ovoj je godini bio 70 tisuća eura. Rashod kluba bio je 69 tisuća eura, tako da je ostvaren višak od tisuću eura, koji će biti iskorišten u 2024. godini. Što se rashoda tiče, istaknuo bih da smo za naših 11 selekcija platili pet tisuća eura pristojbi za službene osobe, suce, dok smo za kotizacija i članarine savezu platili osam tisuća eura. Vrijedi istaknuti i da smo za prijevoze na utakmice potrošili samo četiri i pol tisuće eura, što je nevjerojatan iznos ako uzmemo u obzir da imamo 11 selekcija, ali to možemo zahvaliti činjenici da smo kao klub kupili vlastito kombi vozilo, sada vidimo koliko to znači.”

Za kraj, vodstvo kluba najavilo je još aktivniju 2024. godinu.

„Cilj seniorske ekipe je osvojiti Drugu ligu sjever i dohvatiti kvalifikacije za Prvu mušku ligu, u tome imamo potporu tvrtke Radnik. Cilj nam je nastaviti s igranjem 3×3 turnira tijekom ljeta, igrati više turnira omladinskih kategorija i odmjeravati se s klubovima iz Zagreba i klubovima koji su nositelji kvalitete u Hrvatskoj, kako bismo vidjeli koliko napredujemo u odnosu na druge. Ljetni kamp ćemo organizirati i u 2024. godini, ali ćemo ga produžiti na čak tri tjedna kako bi djeca iskoristila ljeto da individualno napreduju. Doveli smo i program NBA Jr., gdje smo među 30 škola u Hrvatskoj uspjeli ugurati obje križevačke osnovne škole. Podržavat ćemo i Crosscity Buckets turnir, memorijalni turnir Marinko Topić, Dječji tjedan, a imamo i ideju organizirati U11 turnir za dječake, gdje bismo pozvali tri gostujuće ekipe iz ostatka Hrvatske.”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.