Izmjenama i dopunama Proračuna za 2019. Gradsko vijeće završilo ovogodišnji rad

U Velikoj gradskoj vijećnici u srijedu je održana 21. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca, a jedna od najznačajnijih točaka bilo je donošenje Izmjena i dopuna Proračuna Grada Križevaca za 2019. godinu. Izmjenama i dopunama Proračun Grada Križevaca za 2019. godinu iznosi 91.841.858,96, a smanjeni su prihodi i primici  za 15.071.193,28 kuna, a rashodi i izdaci za 15.001.637,79 kuna, što se najvećim dijelom odnosi na prijenos nekoliko većih kapitalnih projekata za provedbu u 2020. godinu, dok je s prihodne strane došlo do odstupanja uslijed kašnjenja Tijela za kontrolu na prvostupanjskoj razini na projektu Cyclo-Net, što uzrokuje i odgodu refundacije sredstava.

Na sjednici su jednoglasno usvojena izvješća o realizaciji programa u pedagoškoj odnosno školskoj godini 2018./2019. dječjih vrtića i osnovnih škola. Usvojen je i Program potpora poljoprivredi na području Grada Križevaca za 2020. godinu,

Donesen je Programa rada Savjeta mladih Grada Križevaca za 2020. godinu, kao i Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Križevaca. Usvojena je i Odluka o dopuni Odluke o uređenju prometa na području Grada Križevaca. Projektom uređenja Frankopanske ulice, Ulice kralja Zvonimira, Ulice Tome Sermagea i Ulice Augusta Šenoe projektirano je i drugačije prometno rješenje. U Ulici kralja Zvonimira i dijelu Ulice Tome Sermagea od Trga S. S. Kranjčevića do Ulice kralja Zvonimira nije moguće osigurati uvjete za dvosmjerni promet zbog nemogućnosti izgradnje propisane minimalne širine kolnika.
Pješačka zona u Ulici Tome Sermagea od Frankopanske ulice do Trga S. S. Kranjčevića projektirana je zbog širine koridora između građevina, a veže se na pješačku zonu u Ulici Augusta Šenoe.
Zbog blizine Glazbene škole, velike koncentracije djece i njihove sigurnosti ograničava se brzina na 30km/h na dijelu istočnog kolnika Trga Ivana Mažuranića, dijelu Frankopanske ulice.

Vijećnici su odnijeli i Odluku o razrješenju ravnateljice Dječjeg vrtića Križevci, kao i Rješenje o imenovanju Marije Krušić v. d. ravnateljicom Dječjeg vrtića Križevci.

S obzirom na to da je ovo bila posljednja sjednica Gradskog vijeća, završila je upućivanjem čestitki povodom nadolazećih blagdana i to od svi predsjednika klubova, predsjednika Gradskog vijeća i gradonačelnika Marija Rajna.

U ime dječjih vrtića obratila se ravnateljica Čarobne šume Darinka Vrbanec koja je ujedno najavila i svoj odlazak u mirovinu, zahvalivši na odličnoj suradnji svima, a naročito Gradu Križevcima.

U ime zajednica i ustanova blagdanske čestitke uputio je predsjednik Zajednice tehničke kulture Ivan Knok.

Vezano

Komentari su zatvoreni.