Okolišna olimpijada Križevcima donijela povelju za Naj-akciju

Središnji koordinacijski odbor Programa “Gradovi i Općine – prijatelji djece” prekjučer je u Zagrebu dodijelio Gradu Križevcima povelju za uspješno provedenu Naj-akciju “Okolišna olimpijada – Igrom i znanjem do zelenih Križevaca”. Ove godine prijavljene su 52 Naj – akcije, od čega je 20 dobilo pohvale, a 32 povelje.

Aktivnost za koju su nagrađeni Križevci osmislilo je, organiziralo i provelo Komunalno poduzeće s timom svojih stručnjaka koji već godinama rade na sustavnoj edukaciji djece s ciljem razvijanja svijesti prema zaštiti okoliša i pravilnom gospodarenju otpadom. Cijeli sustav natjecanja s raznim igrama i rekvizitima za njih, priručnikom za pripremu učenika, himnu i logo pripremali su mjesecima, a sve je kulminiralo finalnim natjecanjem na Dan planeta Zemlje.

Ideja je da Okolišnu olimpijadu organiziramo svake godine, a moguće da se proširi i izvan granica grada“, rekli su nam iz Komunalnog, koje je za projekt dobilo podršku i od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Nagrada Naj – akcija dodjeljuje se gradovima i općinama koji sudjeluju u akciji “Gradovi i općine – prijatelji djece” od kojih se očekuje da u okviru svoje ukupne planirane godišnje aktivnosti odaberu, osmisle i provedu novu aktivnost koju u toj godini ocijene najpotrebnijom i najkorisnijom za djecu. Isto tako, ideja je trebala biti originalna, posebna, nova i različita od postojećih aktivnosti za djecu, s visokom kvalitetom sadržaja i načina izvedbe, koja prepoznaje aktualne probleme, odnosno nešto što bitno poboljšava uvjete i način života djece u toj životnoj sredini. Sve te kriterije ispunila je Okolišna olimpijada i ove godine Križevcima osigurala nagradu. Šteta jedino da na preuzimanju nagrade nisu bili i oni koji su je zaslužili.



20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.