Usvojen treći rebalans proračuna

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskoga vijeća vijećnici su, gotovo bez rasprave, s 11 glasova za i 4 glasa protiv usvojili treći rebalans gradskog proračuna za 2023. koji sada iznosi nešto više od 26.4 milijuna eura. Rasprava je zato bila aktivnija pod drugim točkama, primjerice o odluci o kupnji nekretnine za izgradnju osnovne škole u Potočkoj ulici, na parceli na kojoj se trenutačno nalaze strojevi i izvode nekakvi radovi. Gradonačelnik Mario Rajn je, odgovarajući na pitanje vijećnika Ivana Majdak rekao da se tamo radi parkiralište, no na ponovljeno pitanje nije odgovorio tko radi i za koga.

Gradsko vijeće je usvojilo prijedlog da se s Poliklinikom Medikadent raskine ugovor za prostor u bivšoj vojarni u kojem Grad namjerava urediti dječji vrtić, a dosadašnjem korisniku će isplatiti oko 490 tisuća eura naknade za ulaganja u nekretninu.

Pod aktualnim satom vijećnika Gorana Hrga je zanimalo gdje je zapelo s izgradnjom pročistača, vijećnicu Martinu Zdilar Sertić zanimalo je zašto je privatnom investitoru dopuštena izgradnja visoke zgrade u Tomislavovoj ulici uz vilu Hanžek, a vijećnik Majdak pitao je kakav interes ima Grad od prodaje zemljišta u parku ispred knjižnice privatnom poduzetniku kad je taj zahtjeva već odbila gradska vlast 2015.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.