Gradonačelnik Rajn potpisao ugovore s novim korisnicima studentskog kredita

U Maloj gradskoj vijećnici u subotu, 24. veljače gradonačelnik Mario Rajn potpisao je s 11 studenata, novih korisnika studentskog kredita ugovore o načinu i uvjetima ostvarivanja prava studenata na povrat otplaćenih rata studentskog kredita.

Studente je na početku pozdravio gradonačelnik istaknuvši kako je ovo financijska pomoć koja se pretvara u stipendiju ako studenti završe studij u roku i ostanu prebivati na području Križevaca. „Uspješno završite svoje studije i volio bi da nakon toga ostanete prebivati na području Križevaca, a onda bi to postala stipendija. Ovaj grad će i dalje stajati uz mlade ljude, vi nam trebate i svi loši trendovi se mogu promijeniti samo zajedničkom voljom i podrškom lokalne samouprave,“ naglasio je gradonačelnik.

Ovim željama pridružio se i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, šport, nacionalne manjine i turizam mr.sc. Mladen Tenodi koji je ujedno naglasio kako je Grad uveo studentske kredite prije 10 godina, a u tih 10 godina bilo je 302 korisnika za što je izdvojeno oko 2,2 milijuna kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.