Čeka se obnova bazena – Rajn: Vrlo vjerojatno će i sljedeće ljeto ostati ista situacija

Prema programu križevačke Zajednice sportskih udruga, i za sljedeću godinu planira se škola plivanja za učenike nižih razreda osnovnih škola, predškolce i učenike s teškoćama koja je ljetos jedva održana zbog lošeg stanja gradskih bazena. Krpanje i bojanje više nisu dovoljni – bazeni trebaju potpunu obnovu jer su oštećeni, olimpijski je puknuo i voda iz njega curi, na što koncesionar već dulje upozorava. Rekonstrukciju bazena i kuglanu kakva je nekad postojala, obećao je i trenutačni gradonačelnik uoči posljednjih izbora, no dosad još nisu došli na red. Iako je u gradskom proračunu za 2024. predviđeno milijun eura pod stavkom rekonstrukcije gradskih bazena, tako skoro se, čini se, neće ništa promijeniti.

Pripremamo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju bazena koju planiramo prijaviti na natječaj, no natječaja za građevinske radove izgleda neće biti skoro. Moram reći da će vrlo vjerojatno i sljedeće ljeto s bazenom ostati ista situacija“, poručio je gradonačelnik Mario Rajn na sjednici Gradskog vijeća prošli tjedan. Još ljetos se spominjala mogućnost da Grad preuzme bazene, a da razgovori idu u tom smjeru nagovijestio je i gradonačelnik na sjednici rekavši da se još traži rješenje.

Podsjetimo, Križevci imaju kupalište od sredine prošloga stoljeća, prvo mali pa kasnije i veliki bazen. Sagrađeni su na močvarnom zemljištu uz nekadašnji ribnjak na inicijativu tadašnjih gradskih otaca i prvih rukovoditelja Komunalnog poduzeća, dobrotvornim radom građana. To je i svojevrsni graditeljski pothvat jer su u močvarno tlo usađeni hrastovi trupci na koje su postavljene daske i kamene ploče.

Sljedeće godine je sedamdeset godina od vaterpolo utakmice mladih reprezentacija tadašnje Jugoslavije i Egipta koja se igrala povodom otvorenja velikog bazena, no na proslavu obljetnice na preuređenom kupalištu još ćemo pričekati.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.