Ivan Vujčetić ima žicu – za pobjedu na državnom natjecanju dobio i nagradu HEP-a

Mladi Križevčanin Ivan Vujčetić dobio je jučer nagradu IMAM ŽICU! koju Hrvatska elektroprivreda od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području Elektrotehnika i računarstvo. Ivan je svoju nagradu zaradio prvim mjestom na državnom natjecanju iz fizike, na kojem je bio proljetos u Podgori sa svojom mentoricom profesoricom Anicom Hrlec.

Ivan je titulu državnog prvaka zaradio rješavanjem pisanih i praktičnih zadataka, među 50 učenika osmih razreda iz cijele Hrvatske koji su zbog svojih rezultata na županijskim natjecanjima pozvani na državno. Pripremala ga je profesorica Hrlec, njegova nastavnica iz OŠ Ljudevita Modeca, a od jeseni je učenik gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog. Dobitnici nagrade za školsku godinu 2021./2022. su svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike, javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te osvajači prvih triju mjesta na natjecanjima učenika strukovnih škola u kategorijama računalstva – Izrada programskih rješenja, Električne instalacije i Administracija IT sustava. Nagradu u iznosu od 3 tisuće kuna ove su godine dobila 34 učenika.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovoran projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s obrazovnim sustavom i HEP njime želi pomoći stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposliti se i ostati u Hrvatskoj i tako se uključiti u razvoj domaćeg gospodarstva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.